Güncel Haberler

Monaco, Lessort Ayrılırsa Alternatifini Buldu

7DAYS EuroCup şampiyonu olarak gelecek sezon Turkish Airlines Euroleague‘de tarihinde ilk kez mücadele edecek olan AS Monaco, transfer için liste oluşturmaya başladı.

Lessort’un ayrılması durumunda 5 numara için düşündükleri isimlerin başında ise JaCorey Williams geliyor.

Bu sezon Trento forması ile izlediğimiz 27 yaşında olan 2.03 metre boyundaki solak uzun EuroCup sahnesinde 14 maçta ortalama 25.9 dakika sahada kalırken 15.0 sayı, 7.4 ribaund, 1.1 asist, 17.1 verimlilik puanı ve Serie A’da ise 29 maçta ortalama 29.5 dakika süre alırken 17.8 sayı, 7.8 ribaund, 1.2 asist, 19.1 verimlilik puanı ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Williams etkili bir pota altı bitirici olarak öne çıkıyor. Atletik özellikleri, enerjisi ve patlayıcılığı sayesinde bu sezon EuroCup sahnesinde de adından sıkça söz ettirdi. Bu arada orijinal pozisyonu 4 numara olduğu için dribbling ile yüzü dönük de potaya atak edebiliyor ama tabi asıl etkinliği alçak postta ve ikili oyunlar sonrası potaya yaptığı dikine, çabum devrilmeler sonrası yaptığı bitirişlerde. Elleri bir uzun için yumuşak ve bu sayede hem pasları net şekilde alabiliyor hem de pota altındaki pozisyonları yüksek yüzdeyle bitirebiliyor. Orta mesafe tehditi de var aynı zamanda. Yüksek motoru sayesinde açık alanda da takımının yanında olan bir uzun, geçiş hücumlarında faydalı. Hücumdaki bu artılarının yanı sıra savunmada da takımına önemli katkılar veren bir isim olduğunu belirtmek gerekli. Çalışkanlığı, savaşçı kimliği, agresifliği, çabuk bacaklara sahip olması, atletizmi ve patlayıcılığı ile hem ikili oyun savunmasında kısaların karşısında durabilen hem de blok tehditi olan, çemberi koruyabilen bir uzun. Bu mevcut özellikleri ile tam bir ribaund canvarı olduğunu söylemeye gerek bile yok sanırımç

Geliştirmesi gereken yönlere gelecek olursak hücumda şutlarına konsantre olması gerekiyor, potadan uzaklaştıkça etkisi azalıyor ve günümüz basketbolunda uzunların her mesafeden şut atmaları çok önemli olmuş durumda. Zaten bu eksisi yüzünden onu bir üst seviyede şuana kadar izleyemedik. Çünkü sadece 2.03 metre boyunda ve 5 numara için kısa 4 numara için de fazla potaya yakın şut tehditi olmamasından dolayı. Ayrıca 5 numara için biraz daha güçlenmesi gerekiyor halen, kalın ve sert uzunların arkasında durmakta zorlanabiliyor birebir savunmada.

Williams 27 yaşında ama daha yeni yeni kariyerinin iyi yıllarına başlıyor bir çok uzunda olduğu gibi. Olgunluk sezonunu geride bıraktı diyebiliriz ve artık bir üst seviye için hazır. Euroleague için erken mi derseniz ana uzun olamaz belki ama alternatif uzun olarak kenardan gelerek enerjisi, ribaundlara katkısı ve agresifliği ile hem ribaundlara hem de pota altı üretkenliğine katkı verebilecek önemli bir görev adamı olabilir. Eğer Euroleague’de kontrat bulamazsa diğer kupalarda yer alacak takımlarımızın mutlaka kaçırmaması gereken bir isim olduğunu düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=klCymCzRkoA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …