Güncel Haberler

Baskonia, Polonara’ya Yeni Kontrat Önerdi (Fenerbahçe cevap bekliyor)

Turkish Airlines Euroleague‘de geride bıraktığımız sezonun en dikkat çekici isimlerinden biri olan Achille Polonara‘nın gelecek sezon hangi takımda oynayacağı merak konusu.

TD Systems Baskonia ile kontratı sona eren ve hali hazırda serbest olan İtalyan yıldız için biliyorsunuz temsilcimiz Fenerbahçe Beko devreye girmiş ve teklifini iletmiş, hatta taraflar prensipte anlaşmışlardı. Ancak Totalbasket.gr’nin haberine göre İspanyol ekibi de 2+1 yıllık yeni bir kontrat önerdi yıldız forvete.

Haberde Fenerbahçe Beko‘nun teklifinin finansal olarak daha iyi olduğuna vurgu yapılmış ancak oyuncunun alacağı dakikalar ve sorumluluk konusunda kafasında soru işaretlerinin olduğu belirtilmiş.

EDİTÖR YORUMU:

Baskonia’da hali hazırda onun pozisyonunda Peters vardı biliyorsunuz koç Ivanovic zaman zaman İtalyan oyuncuyu 5 numarada da kullanarak ona Euroleague sahnesinde ortalama 29:47 dakika süre vermişti. Fenerbahçe’de ise son yapılan Booker transferi, Pierre, Barthel ve Vesely ile beraber 4-5 numara rotasyonunda önemi süreler alması beklenen halihazırda 4 isim zaten var. Özellikle Pierre, Booker, Vesely üçlüsü ile süreleri ciddi şekilde paylaşması gerekecek Polonara’nın.

Baskonia henüz onun pozisyonu için alternatif bir transfer yapmadı ve onun vereceği kararı bekliyor olmaları bile oyuncunun gelecek sezon takımda yine hatrı sayılır bir yeri olacağını gösteriyor. Fenerbahçe’nin bütçesine ve kurmaya çalıştığı kadroya baktığımızda Baskonia’dan bir kaç kademe yukarılarda, Final Four’u zorlayabilecek bir takım olamayacaklarını söylemek yanlış olmaz. Bu nedenle Polonara eğer finansal konuları önceliğine almıyorsa takımından geleni yeni kontratı kabul etmesi yüksek ihtimal olarak görünüyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Yannier, Play-Off Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier, Turkish Airlines Euroleague play-off öncesi Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 40+ …