Güncel Haberler

Fenerbahçe, Genç Oyuncuları İçin TB2L Takımı Kuruyor!

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Beko, alt yapılar için önemli bir yatırıma ve hamleye imza atıyor.

Fenerbahçe Beko‘nun resmi web sitesininden yayınlanan açıklama şu şekildeydi:

Ülke basketbolumuzun lokomotifi olan ve hem erkeklerde hem de kadınlarda ülkemizi Avrupa’nın en üst seviyelerinde başarıyla temsil eden Kulübümüz, önemli bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor.

Fenerbahçe Beko ile yerel yarışmalarda ve EuroLeague’de başarılar hedefleyen bir takım ile yoluna devam edecek olan Kulübümüz, genç sporcularımızın gelişimini ve ülke basketbolumuza katkısını arttırabilme adına, Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde yarışmak için Türkiye Basketbol Federasyonu’na resmi başvuruda bulundu.

Bu önemli proje hakkında açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Üyemiz Sertaç Komsuoğlu “Biz Fenerbahçe Beko’nun Avrupa’da ve ülkemizde en üst seviyede rekabetçi olabilmesi adına gerekli adımları atıyoruz. Ancak bunu yaparken, bir yandan da altyapımızdan yetişen veya genç yaşta bünyemize katarak yatırım yaptığımız sporcularımızın da daha çok forma şansı bulmalarını, bu sayede de en üst seviyeye daha hazır bir şekilde çıkmalarını hedefliyoruz. Bu bağlamda TB2L’de mücadele etmek için gerekli başvuruları yaptık. Daha önce Kulübümüz tarafından voleybolda ve kadın basketbolda da hayata geçirilen bu projenin, erkek basketbolda önümüzdeki senelerde kendi kaynaklarımızı kullanıp geliştirme anlamında bize ciddi katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Genç oyunculara forma vermenin yanı sıra, çok önemsediğimiz oyuncu takibi konusunda da fark yaratacak ve antrenör ekibimizin katkılarıyla Fenerbahçe Basketbolu geleneğini bu seviyeden itibaren herkese aşılayacağız. Bu projenin hem kulübümüze hem de ülke sporumuza hayırlı olmasını diliyorum. Projemizin ve takımımızın yapısıyla ilgili gerekli açıklamaları ilerleyen dönemlerde tüm detaylarıyla birlikte yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Muğla Deplasmanından Son Nefeste Çıkabildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum …