Güncel Haberler

Litvanya, Hazırlık Maçında Dominik’i Farklı Geçti

Litvanya, Valanciunas liderliğinde Dominik Cumhuriyeti‘ni farklı geçti.

2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılacak takımların belli olacağı eleme maçlarında boy gösterecek olan Litvanya, hazırlık maçında konuk ettiği Dominik Cumhuriyeti’ni 95-62 gibi farklı bir skorla çok rahat geçti.

Litvanya’da Jonas Valanciunas 17 sayı, 6 ribaund ile en skorer isim olurken, Marius Grigonis 13 sayı ve Lukas Lekavicus da 12 sayı, 5 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Dominik cephesinde ise hiç bir oyuncu çift haneli skor üretemezken Rigoberto Mendoza ve Victor Liz 9’ar sayıyla katkı verdiler.

Litvanya, Kaunas’da ev sahibi avantajıyla Angola, Güney Kore, Polonya, Slovenya ve Venezüela ile mücadele ederek Olimpiyat biletini kapmaya çalışacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İspanya, Litvanya’yı Uzatmada Yenip Çeyrek Finale Çıktı ve Rekor Kırdı! (Brown yıldızlaştı)

2022 FIBA EuroBasket‘de Berlin’de oynana son 16 eleme maçında İspanya denk rakibi Litvanya‘yı Brown’un etkili …