Güncel Haberler

Yunanistan, Meksika’yı Zorlansa da Sloukas ile Geçmeyi Bildi

2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılabilmek için eleme maçları oynayacak 2 takım, Acropolis Turnuvası kapsamındaki hazırlık maçında karşı karşıya geldiler.

Ev sahibi Yunanistan, beklenenden fazla zorlansa da rakibi Meksika‘yı Sloukas’ın etkili oyunu liderliğinde 101-98’lik skorla yenmeyi başardı.

Spanoulis ve Calathes’den yoksun olan Yunanistan’da eski Fenerbahçeli Kostas Sloukas 24 sayı, 6 asist, 3 ribaund ile öne çıkarken, Kostas Mitoglou 17 sayı, 6 ribaund Georgios Papagiannis 12 sayı ve Charis Giannopoulos 11 sayıyla galibiyetin diğer mimarları oldular.

Cruz ve Ayon’dan yoksun olan Meksika cephesinde ise Orlando Mendez 24 sayıyla en skorer isim olurken, Daniel Amigo 21 sayı, 4 ribaund ve Jose Estrada 11 sayı, 6 asist ile direnen diğer isimler oldular.

Yunanistan, Kanada’nın Victoria kentindeki eleme grubunda Çin, Uruguay, 12 Dev Adam, Çekya ve ev sahibi Kanada ile beraber Olimpiyat bileti için mücadele edecek.

Meksika ise, Hırvatistan’ın Split şehrinin ev sahipliği yapacağı grupta Almanya, Rusya, Tunus, Brezilya ve ev sahibi Hırvatistan ile beraber mücadele edecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Meksika, Manisalı Cruz Liderliğinde Uruguay’ı Farklı Geçti

2023 FIBA Dünya Kupası Amerika elemeleri F grubu mücadelesinde Meksika konuk ettiği Uruguay karşısnda rahat …