Güncel Haberler

Evans, Tercihini Maccabi’den Yana Kullandı!

Transfer piyasasının favori isimlerinden biri olan Keenan Evans, kariyerine hangi takımda devam edeceğine karar verdi.

Sizlere daha önce ilettiğim üzere iki Turkish Airlines Euroleague takımı Maccabi Tel Aviv ve Zalgiris Kaunas ona tekliflerini iletmişlerdi ve 15min.lt’de yer alan habere göre Birleşik Amerikalı guard seçimini İsrail temsilcisinden yana kullandı.

1.91 metre boyunda olan 24 yaşındaki Evans, bu sezon Hapoel Haifa forması ile İsrail Winner Ligi’nde 31 maçta ortalama 31.9 dakika süre alırken 18.7 sayı, %37.0 3sayı, 4.2 ribaund, 6.2 asist, 2.0 top çalma, 25.7 verimlilik puanı gibi dikkat çekici istatistiklere imza atmıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Evans Avrupa kariyerine 2019-20 sezonunda Igokea’da başladıktan sonra bu sezon da kendisini İsrail Winner Ligi’nde test etmiş genç bir guard. Her ne kadar skorer özellikleri ile ön plana çıksa da aslında hücumda komple özellikleri olan, modern oyun kurucu tanımına uyan bir isim. Avrupa basketbolunun en önemli faktörlerinden biri olan ikili oyunları iyi yöneten, skor tehditi kadar pas tehditi, saha görüşü ve organizasyon becerleri de ortalama üstü seviyede olan bir guard. Bir çok Amerikalı guard gibi o da birebirler konusunda çok etkili, yüksek top tekniği sürati, deliciliği atletizmi artı patlayıcılığı ile izolasyon oyunlarında topu rahatlıkla emanet edebileceğiniz bir isim. Bunun yanında yine Amerikan basketbolunun içinde yetişmesinden dolayı tempoyu seven, olabildiğince takımını da koşturup basketbolu tam sahada oynamak isteyen bir oyuncu. Şutları elbette elit seviyede değil ama en azından istikrarlı ve güvenilir olduğunu söyleyebiliriz, dribbling üstü üçlük tehditi de olması önemli.

Gelelim savunmadaki durumuna. Öncelikle ikili oyunlarda henüz beklenen seviyede değil, Avrupa basketbolundaki öğrenme süreci devam ediyor. Hem perdelere takılabiliyor hem de ne zaman perdelerinde altından geçip ne zaman üstünde kalması gerektiğine karar veremiyor. Savunmacısıyla gerekli fiziksel kontağı kuramadığı gibi onlara fazla alan tanıyor. Aslında fiziksel artıları ve çabuk ayakları ile iyi bir savunmacı olmak için gerekli her artıya sahip ama pozisyon bilgisi, konsantrasyon ve oyun okuma konularını geliştirmesi gerekiyor. Diğer taraftan top çalma konusunda ve pas aralarını takip etme anlamında iyi bir oyuncu.

Maccabi daha önce İsrail Winner Ligi’nde bu tarz parlayan tecrübesiz oyuncuları kadrosuna alarak özellikle lig maçlarındaki rotasyonda onları kullanmak, bu sayede Euroleague sahnesine de hazırlamayı tercih etmiş bir takım. Evans için Euroleague sahnesindeki savunma sertliğinin zorlayacığı olacağını düşünsem de yetenek paketinin, özellikle hücum etkinliğinin dikkat çekici olduğunu da belirtmek lazım. Eğer adaptasyon sürecini kısa tutup beklenen patlamayı yapıp, en azından savunmada zayıf halka olmayıp, hücumda da kendisini sert ve disiplinli savunmalar karşısında kenardan gelerek getirdiği enerji ile gösterebilirse kariyerinde bir basamak daha yukarı çıkabilir Maccabi forması ile. İsrail ekibi adına direkt bir Euroleague transferi olarak görmüyorum, bu nedenle bence fazla riskli bir hamle değil, hatta düşük maliyetiyle riske de girilebilecek yüksek potansiyelli bir isim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …