Güncel Haberler

İDDİA: Fenerbahçe ve Zenit de Jones İçin Devredeler!

Turkish Airlines Euroleague temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, guard rotasyonunda hem Brown hem de Perez’i kaybetti ve bu nedenle yerlerini doldurmak istiyorlar.

İlk hamleyi sizlere daha önce ilettiğim üzere Henry ile yaptılar, ikinci hamle için ise daha önce ülkemizde Bursaspor forması giymiş olan Chris Jones ile ilgileniyorlar Team Scout’un haberine göre. Ayrıca Birleşik Amerikalı oyuncu için Barça’dan sonra Zenit’in de temsilcimiz ile beraber devreye girdiğini belirtelim.

1.88 metre boyunda olan 28 yaşındaki Birleşik Amerikalı oyun kurucu bu sezon ilk kez çıktığı Euroleague sahnesinde Maccabi Tel Aviv forması ile 34 maçta görev alırken 7 tanesinde ilk 5 başladı ve ortalama 17:29 dakika süre alırken 7.0 sayı, %36.2 3sayı, 1.8 ribaund, 2.8 asist, 7.5 verimlilik puanı ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Jones hakkındaki dataylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Fenerbahçe Beko açısından bu hamleyi mercek altına alırsak eğer; öncelikli olarak koç Kokoskov’un isteği üzerine Euroleague tecrübesi olan bir isim, kenardan gelmeyi Maccabi’de de kabul etmişti zaten ve belki de en önemlisi önceliği takımı oynatmak olan bir oyun kurucu. Ayrıca savunmada da Perez gibi zaafları olan bir isim değil, aksine iyi bir savunmacı olduğunu söyleyebiliriz. Özetle Henry’i iyi şekilde yedekleyebilecek, uzunları ve Guduric, De Colo, Shayok gibi kanat skorerlerini iyi besleyebilecek artı gerektiğinde skora da katkı verebilecek yeteneklere sahip olan bir guard. Euroleague seviyesinde rotasyondaki yedek oyun kurucu görevi için gayet iyi özelliklere sahip ve Fenerbahçe’ye Brown’dan da Perez’den de çok daha fazla katkı sağlayacağı bence net. Bu arada ülkemizi tanıyor olması ile BSL maçlarında da yabancılık çekmeyecek, adaptasyon sorunu neredeyse hiç olmayacak bir isim olması da bence önemli.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …