Güncel Haberler

Lebron, Play-Off Döneminde Yıldızların Sakatlanmasına İsyan Etti!

Los Angeles Lakers forması giyen tecrübeli süper yıldız Lebron James, yıldız isimlerin sezonun kırılma anı olan play-off’lar öncesi ya da play-off’ların hemen başında sakatlanmasına isyan etti.

Maalesef Anthony Davis, James Harden, Kyrie Irving ve son olarak Kawhi Leonard gibi All-Star isimler Lebron’un dediği gibi bu dönemde önemli sakatlıklar yaşadılar.

Son olarak Leonard’ın çapraz bağ sakatlığı ve Paul’ün de covid protokolleri nedeniyle Batı final serisine yetişeme ihtimalinin doğmasıyka beraber play-off’larda şuana kadar maç kaçıran All-Star sayısı 9 olacak.

Bu da Lebron’un da vurguladığı gibi NBA tarihinde bir rekor ki doğal olarak tüm basketbolseverler de bu durumdan tıpkı oyuncular gibi rahatsızlar.

Aynı durumdan canı çok yanan ve play-off’da uzun bir süre ekürisi Davis’den faydalanamayan Kral kişisel sosyal medya hesaplarından bu sakatlık konusu hakkında önemli mesajlar paylaştı:

Sezon başlangıcı ile ilgili hiçbiri beni dinlemek istemedi. Tam olarak neler olacağını biliyordum. Ben sadece basketbolumuzun nihai ürünü ve yararı olan oyuncuların sağlığını korumak istiyordum! Bu sakatlıklar ‘basketbolun bir parçası’ değil. Önceki sezon bittikten sonra yeni sezona başlamadan önce dinlenmeye vakit olmamasının bir sonucu bu. Sekiz, belki de dokuz All-Star oyuncu, playofflarda maç kaçırmış olacak. (Tarihteki en yüksek rakam.)

Ligimiz ve basketbolseverler için yılın en güzel zamanları bunlar ama en sevdiğimiz oyuncuların birçoğu maç kaçırıyor. Delilik bu. Eğer insan vücudunu ve o vücudun nasıl çalıştığını bilen biri varsa o da benim. Ben oyuncuların sağlığını düşünüyor ve yılın bu zamanında bu kadar çok sakatlık görmekten nefret ediyorum. Üzgünüm basketbolseverler… Keşke en sevdiğiniz oyuncuları izleyebiliyor olsaydınız şimdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …