Güncel Haberler

İDDİA: Dorsey, NBA Yapamazsa Euroleague’de Olympiakos’u Tercih Etti!

Transfer döneminin hızlı ve aktif Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden biri olan Olympiakos, guard rotasyonuna önemli bir takviye için prensip anlaşmasına vardı.

Guard rotasyonunu güçlendirmek isteyen Olympiakos, Basket Inside’ın haberine göre Maccabi Tel Aviv‘den ayrılan Tyler Dorsey ile prensip anlaşmasına vardı. Yunan guard eğer NBA’de aradığı kontratı bulamazsa Euroleague sahnesinde kırmızı beyazlı formayı giyecek.

1.96 metre boyunda olan 25 yaşındaki Dorsey, Euroleague sahnesinde 34 maçta sadece 4 kere ilk 5 başlarken ortalama 21:52 dakika süre aldı ve 11.2 sayı, %39.4 3sayı, 2.7 ribaund, 1.6 asist, 9.7 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Dorsey komple bir skorer ve bunu Euroleague seviyesinde de kanıtlamış bir isim. Çabukluğu, atletik özellikleri ve patlayıcılığı sayesinde potaya yaptığı ataklarda çok etkili olduğu gibi aynı zamanda saf bir şutör, doğuştan bir yeteneği var ve neredeyse sahanın her yerinden şut atabiliyor diyebiliriz. Bununla beraber el yakan topları kullanmayı, taşın altına elini sokmayı da seven bir skorer, bu pozisyonlarda da yüksek yüzdeli oynuyor. yarı sahadaki bu artıların yanında açık alandaki etkinliği ise bir kademe daha yukarıda, yüksek motorlu, koşmayı seven ve tam sahada hem bitirici hem de organizatör olarak başarılı olan bir guard. Yarı sahadaki oyun kurucu özelliklerini de geliştirdi bu sezon koç Sfairopoulos liderliğinde.

Önemli artıları bulunan ve özellikle hücumda değerli bir silah olan Yunan guardın, geliştirmesi gereken bir çok yön de var halen. Öncelikle hücumda şutuna fazla güveniyor ve gereksiz zorlamalar yapabiliyor yay gerisinde, hem isabet oranını hem de verimliliği düşürüyor bu nedenle. Ayrıca skor bulmayı önceliğine alan bir guard, bu da tercih hataları yapmasına, penetreler sonrası ekstra pasları kullanmasına engel oluyor ki bu nedenle kapalı savunmaların üstüne giderek basit top kayıpları yapabiliyor. Savunma tarafında kendisini biraz daha geliştirdi ama halen vasatın üstüne çıkamadı. Top çalma konusunda başarılı bir isim değil ve savunmada her an konsantrasyonunu kaybetmeye hazır, oyunun bu alanında pek istekli bir isim değil açıkçası.

Olympiakos’un elinde halihazırda Sloukas ve yeni transfer Walkup var, büyük olasılıkla Spanoulis ile de yeniden anlaşacaklar. Bu rotasyonda Dorsey’nin bitirici ve skorer özellikleri ile değerli bir parça olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Hem Walkup hem de Sloukas pas öncelikli guardlar ve organizasyon yükünü hiç taşımayacak olan Dorsey’nin skorer olarak 2 numarada onların yanında verimli olacağını söyleyebiliriz. Bence hem Dorsey hem de Olympiakos için kazan-kazan transferi olur.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …