Güncel Haberler

Milano, Melli’nin Durumunu Yakından Takip Ediyor (Fenerbahçe pusuda)

Turkish Airlines Euroleague takımları yeni sezon için transfer çalışmalarına başlamış durumda.

Bu ekiplerden biri de halihazırda Final Four’da üçüncülük mücadelesi verecek olan Olimpia Milano.

Ceorriere Dello Sport’un iddiasına göre şuanda Dallas Mavericks‘in kadrosunda yer alan ve daha önce Fenerbahçe Beko forması ile de izlediğimiz Nicolo Melli ile ciddi şekilde ilgileniyorlar.

Bu sezon Mavs rotasyonunda fazla süre bulamayan ve kontratı Ağustos ayında sona erecek olan İtalyan yıldızın menajeriyle bizzat koç Messina’nın şimdiden iletişime geçtiği belirtiliyor. Melli’nin de Avrupa’ya dönmesi durumunda eski takımında yeniden forma giymeye sıcak bakacağı belirtilmiş.

Burada bir ekleme yapmak lazım. Gelecek sezon için bütçeyi arttırma ve yeni sponsor çalışmalarına hız veren Fenerbahçe Beko‘nun da eski oyuncusu için pusuda olduğu, Avrupa’ya dönme durumu olursa devrede olacaklarını söyleyebilirim.

30 yaşındaki tecrübeli uzun, NBA macerasına başlamadan önce 2 sezon boyunca sarı lacivertli formayı giymiş, toplamda 151 maça çıkmıştı. Son sezonunda, 2018-19 sezonunda ise 78 maçta ortalama 8.7 sayı, 4.4 ribaund, 1.9 asist istatistkleri ile mücadele etmişti. Fenerbahçe öncesi ise Brose Bamberg ve Milano formasları giymişti.

Melli, NBA’deki 2 yıllık kariyerinde önce Pelicans sonra da Mavs formalarını terletmiş, bu sezon 45 maçta sahada yer alırken sadece 2.9 sayı, 2.7 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

İlk NBA yaptığı sezonda da bunun hatalı bir seçim olduğunu belirtmiştim. Çünkü Melli zekası ile oynayan, ayakları yerdeyken daha etkili olan ve boy anlamında NBA için 4 numara seviyesinde bir oyuncu. Bu nedenle de koç Carlislie atletik özellikleri ve çabukluğu daha iyi durumda olan, bir başka dış şut tehditi buluna Kleber’i daha az yetenekli olsa da Melli’nin önünde tercih etti rotasyonda. Melli Euroleague sahnesinde modern 5 numara tanımına uyan özel bir uzun. Gerektiğinde 4 numarada da rahatlıkla, güvenerek süre verebilirsiniz. Gerek Milano’da Hines ile gerekse Fenerbahçe’de Vesely ile çok iyi bir ikili olacağını söyleyebiliriz ki bu zaten test edilmiş, onaylanmış bir birliktelik. Halihazırda Datome ve Brooks gibi isimleri 4 numarada deneyen ama onlardan üst düzey verim alamamasına rağmen Final Four yapmayı başarmış, finali de kıl payı kaçırmış Milano için çok ama çok değerli bir ekleme olur.

Fenerbahçe her ne kadar bütçeyi biraz daha arttırmak istiyor olsa da halihazırda NBA’de vergiler hariç yıllık yaklaşık 2.5 milyon dolar kazanan Melli biraz pahalı gelebilir Vesely ile De Colo’nun da takımda kalacağını düşünürsek. Ayrıca Polonara ve Yabusele isimleri de gündemdeyken Melli’yi Ağustos’a kadar beklemek riskli olabilir. Transferin Haziran-Temmuz döneminde kesinleşmesi gerekir aksi durumda onu beklemek Fenerbahçe’nin Avrupa piyasasındaki önemli 4 numaraları kaçırmasına neden olabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …