Güncel Haberler

Slovenya’nın Yeni Devşirmesi: Mike Tobey

2020 Tokyo Olimpiyatları eleme maçlarında boy gösterecek olan Slovenya Milli Takımı‘nın devşirme hakkını hangi isimle kullanacağı belli oldu.

Kaunas kentinde oynanacak elemelerde mücadele edecek olan Slovenya’nın Jordan Morgan’ın ardından devşirme statüsünde kullanacağı isim İspanyol ajansı EFE’nin haberine göre pasaport işlemlerinde sona gelinen Valencia‘nın Birleşik Amerikalı uzunu Mike Tobey olacak.

Bildiğiniz üzere temsilcimiz Anadolu Efes de Sertaç’dan boşalan uzun rotasyonu için onunla ilgileniyor.

26 yaşında olan ABD doğumlu olan Tobey, Euroleague’deki 2. sezonunun tamamlarken 9.6 sayı, 5.0 ribaund ve Liga Endesa’da ise 9.8 sayı, 4.3 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

Luka Doncic’in de kadroda yer alacağı Slovenya, 29 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arasında Kaunas kentinde Olimpiyat bileti kapmaya çalışacak. Ev sahibi Litvanya dışında Angola, Polonya, Güney Kore ve Venezüela’nın arasından sıyrılmaya çalışacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Valencia, Baskonia’yı Yenerken İkili Averajı da Ele Geçirdi!

Turkish Airlines Euroleague 23. hafta mücadelesinde Valencia konuk olduğu Baskonia‘yı 62-77 gibi farklı bir skorla …