Güncel Haberler

İDDİA: Maccabi, Evans ile Anlaşmak Üzere!

Gelecek sezon için transfer çalışmalarına başlayan Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Maccabi Tel Aviv, guard rotasyonuna bir hamle yapmak üzere.

Walla’da yer alan habere göre İsrail ekibi, bu sezon Hapoel Haifa ile dikkat çeken bir performans sergileyen Keenan Evans ile anlaşmaya yakın. Birleşik Amerikalı guard ile Euroleague’in yeni ekiplerinden Unics Kazan da ilgileniyordu.

1.91 metre boyunda olan 24 yaşındaki Evans, bu sezon İsrail Winner Ligi’nde 31 maçta ortalama 31.9 dakika süre alırken 18.7 sayı, %37.0 3sayı, 4.2 ribaund, 6.2 asist, 2.0 top çalma, 25.7 verimlilik puanı gibi dikkat çekici istatistiklere imza atmıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Evans hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha BURADA paylaşmıştım.

Maccabi daha önce İsrail Winner Ligi’nde bu tarz parlayan tecrübesiz oyuncuları kadrosuna alarak özellikle lig maçlarındaki rotasyonda onları kullanmak, bu sayede Euroleague sahnesine de hazırlamayı tercih etmiş bir takım. Evans için Euroleague sahnesindeki savunma sertliğinin zorlayacığı olacağını düşünsem de yetenek paketinin, özellikle hücum etkinliğinin dikkat çekici olduğunu da belirtmek lazım. Eğer adaptasyon sürecini kısa tutup beklenen patlamayı yapıp, en azından savunmada zayıf halka olmayıp, hücumda da kendisini sert ve disiplinli savunmalar karşısında kenardan gelerek getirdiği enerji ile gösterebilirse kariyerinde bir basamak daha yukarı çıkabilir Maccabi forması ile. İsrail ekibi adına direkt bir Euroleague transferi olarak görmüyorum, bu nedenle bence fazla riskli bir hamle değil, hatta düşük maliyetiyle riske de girilebilecek yüksek potansiyelli bir isim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …