Güncel Haberler

İDDİA: Anadolu Efes’in Gündeminde Hilliard Var!

Turkish Airlines Euroleague 2020-21 sezonu şampiyonu Anadolu Efes yeni sezon için kadrosunu güçlendirmek, bir ölçüde de yenilemek istiyor.

Sırp basınında çeşitli kaynaklarda yer alan haberlere göre Anadolu Efes‘in James Anderson ile yolları ayırması bekleniyor ve yerine düşündükleri isim de aynı şekilde CSKA Moskova‘nın yollarını ayırması beklenen Darrun Hilliard. Hatırlayacağınız üzere temsilcimiz geçen yaz da onunla ilgilenmiş ama CSKA ile kontratı uzatmasıyla beraber onlar da Anderson ile yola devam etmişti.

1.98 metr boyunda olan 28 yaşındaki solak kanat oyuncusu, bu sezon Euroleague sahnesinde 37 maçın 30 tanesinde ilk 5 başlarken ortalama 19:24 dakika süre almış ve 8.7 sayı, %32.7 3sayı, 2.0 ribaund, 1.1 asist, 5.9 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Euroleague seviyesi için pozisyonuna göre deliciliği ve çabukluğu orta seviyede olan Hilliard, daha çok dış şutları ile skora katkı veren bir isim. Gerek ceza üçlükleri gerekse perdelerden çıkarak bulduğu yakala-at pozisyonlarında üksek yüzdeyle oynayabiliyor. İkili oyunlarda dribbling üstü şutlarını da devreye sokmaya başladı. Sırtı dönük oyunları da kullanma potansiyeli var, CSKA zaman zaman bu artısını da kullanmaya çalıştı ters eşlemelerde ona pozisyon hazırlayarak. Bunun yanında bu sezon oyunun diğer alanlarına, başta ribaundlar olmak üzere pek katkı veremedi. Bu da onun değerini düşürdü. James liderliğinde daha çok birebirler üzerine kurulu bir hücum sistemi olan CSKA’da kendi skorunu üretmediği için katkısı ve süreleri de geriledi. Öyle ki James sonrası daha çok düzene dayalı oynayan, topun iyi daha paylaşıldığı bir takım olan CSKA’da yine kendisine yer bulmakta zorlandı, artık onun için değişim zamanının geldiğini düşünüyorum. Pas trafiğinin daha çok olduğu ve yarı sahada düzene dayalı oynayan bir takımda verimliliğinin artacağını düşünüyorum ki Anadolu Efes bu anlamda doğru adres olabilir onun için.

Elbette Efes’de Larkin, Micic, Simon gibi bu organizasyonu, pas trafiğini sağlayan isimlerin geleceği henüz net değil ama yerlerine oyuncu alınması gerekirse koç Ataman’ın yine guardlara dayalı bir sistem kurmasını beklemek yanlış olmaz. Bu tarz takımlarda da her zaman Beaubois, Hilliard benzeri ceza şutörleri yüksek verimler ile oynarlar. Bu anlamda Hilliard için kendisini yeniden bulma adına bir fırsat olacağını, bu sezon artık katkısı iyice azalan ve bir çok maçta rotasyona giremeyen Anderson’dan da çok daha faydalı olacağını düşünüyorum. Ayrıca şu konuyu da atlamayalım, tıpkı Anderson gibi o da iyi bir savunmacıya dönüşebilecek artılara sahip, koç Ataman ile beraber oyununun bu alanını da geliştireceğini tahmin ediyorum. Hücum tarafında da ceza atışları ve sırtı dönük silahlarını daha da geliştirip artılar sağlayabileceğini tahmin ediyorum. Özetle kanat rotasyonunu tazeleştirmek isteyen Efes için de yeni bir macera ile kendisine gelmek isteyen Hilliard için de doğru bir hamle olur diye düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=XWz9e4ZVgo8

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …