Güncel Haberler

Fransa Pro A’da Oyuncular Play-Off’ların Oynanmasını İstemiyor!

Fransa Oyuncular Derneği, Fransa Jeep Elite Pro A‘da yoğun maç takviminin devam etmesiyle beraber sezonu boykot etmeye karar verdi.

Pro A’da normal sezonun tamamlanmasına 2 hafta var ve LNB yönetimi geçtiğimiz günlerde play-off takvimini açıklamıştı, yarı final ve final maçlarının 24-26 Haziran aralığında oynanacağı belirtilmişti. İşte bu kararın ardından Oyuncular Derneiği greve gitme kararı aldı.

Dernek başkanı Amara Sy, L’Equipe’e yaptığı açıklamada, “Sezon da hala mücadele etmeye çalışan oyuncular gibi bitik durumda, bunu söyleyebiliriz. Bazı fedakarlıklarda bulunduk ama artık enerjimiz kalmadı” sözlerini söyledi.

Çeyrek finalleri boykot etme kararı (20-21 haziran) on kulübün (Dijon, Asvel, Monaco, Strasbourg, Bourg-en-Bresse, Boulogne-Levallois, Orléans, Le Mans, Limoges, Nanterre) oyuncularıyla görüşüldükten sonra alındı. Sy’e göre ezici çoğunluk sezonun boykotuna ilişkin oy verirken sadece iki kişi buna karşı çıktı.

Oyuncuların, Fransa Ligi’ne COVID-19 salgını nedeniyle verilen aranın ardından ligin yeniden oynanmaya başladığı tarihten bu yana karşılaşmaların çok yoğun bir takvimde oynanmasından rahatsız oldukları belirtildi. Takımlar Nisan ayının sonundan bugüne kadar 2-3 günde bir maç oynuyorlar ve normal sezonun tamamlanmasına hala 2 hafta var. Ligin bitimine 2 hafta kalmış olsa da bazı takımların oynanmamış daha fazla maçı bulunuyor.

Oyuncular normal sezon ile çeyrek final arasında en fazla bir hafta dinlenebilecek ve birçok takım normal sezonda ertelenen maçlarının bu arada oynanacak olması nedeniyle daha az dinlenme hakkına sahip olacak.

Kaynak: Eurohoops & L’Equipe

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fransa All-Star’da Dünya Karması, Fransa Karması’nı Yendi (James MVP seçildi)

Paris’in ev sahipliğinde düzenlenen 2023 Fransa All-Star maçında Dünya Karması, Fransa Karması’nı 154-149’luk skorla yenmeyi …