Güncel Haberler

ÖZEL: Fenerbahçe’de Oyun Kurucu Hamlesi İçin B Planı Hazır!

Transfer çalışmalarına hız veren Turkish Airlines Euroleague temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, oyun kurucu transferi için yol haritasını netleştirdi.

Sizlere daha önce ilettiğim üzere öncelikleri Pierria Henry. Aslında Liga Endesa’daki tanteo kuralları nedeniyle Barça ve Real Madrid’i devre dışı bırakmışlar ve transferde aşama kaybetmişlerdi ama bu sefer de Williams-Goss’u Real’e kaptıran CSKA Moskova devreye girmiş durumda.

Bu nedenle de Fenerbahçe Beko B planı hazırlamak durumunda kaldı ve hedeflerindeki isim ise Zenit ile kontratı sona eren ve serbest kalan Kevin Pangos.

1.85 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu sezonun en iyi beşine seçildiği Euroleague sezonunda 39 maçın tamamında ilk 5 başlarken ortalama 28:57 dakika süre almış, 13.5 sayı, %39.0 3sayı, 2.0 ribaund, 6.7 asist, 14.8 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

Sloven pasaportu da bulunan Kanadalı guardın menajeri yaptığı açıklamalarda önceliklerinin NBA piyasası olduğunu belirtmişti. Bu nedenle de Barça, CSKA, Real gibi takımlar onu beklemek yerine hamlelerine başladılar. Bu da sarı lacivertliler için bir avantaj yaratıyor tabi. Ancak tabi Ağustos’a kadar bekleyip Pangos’dan da olumsuz yanıt alırlarsa piyasada yıldız bir oyun kurucu bulmaları pek de kolay olmaz. Sarı lacivertliler bu transferde GM Gherardini’nin Kanadalı oyuncularla bağlantısına güveniyorlar yine.

Bu arada Pangos ile halen Maccabi’nin de ilgilendiğini hatırlatalım. Ayrıca Larkin’i NBA kaptırması durumunda Anadolu Efes’in de bu transferde devreye girme durumu olabilir.

EDİTÖR YORUMU:

Bir çok basketbolseverin neden Fenerbahçe hem Henry hem de Pangos’u almıyor dediğini duyar gibiyim. Ben de aynısını düşünüyorum çünkü De Colo’nun omuzlarından artık oyun kurma, takımı organize etme giib yükleri almalıyız tamamen. Ama tabiki bütçe gereği Vesely ve De Colo’yu kadroda tutarken üstüne 2 yıldız oyun kurucu birden kadroya dahil etme lüksünüz olmuyor. Fenerbahçe’ye uyum anlamında bakarsam, birini tercih etmemiz gerekirse benim ilk tercihim Pangos olurdu çünkü organizasyon becerisi ve hücumdaki istikrarı Henry’den daha iyi durumda. Ama Pangos’un NBA bekleme konusundaki ısrarı Henry’den daha ön planda görünüyor. Bu nedenle de onu Ağustos’a kadar beklemek zor bir seçim olacak. Diğer taraftan De Colo, Guduric, Polanara, Vesely’den oluşak muhtemel beşi özellikle hücum anlamında çok ama çok iyi tamamlayacağını, bitiricilerin verimini bir kademe daha yukarı taşıyacağını, ayrıca gerektiğinde sorumluluk alarak skor üretimi anlanında da De Colo’yu rahatlatacağını düşünüyorum.

Pangos’un artılarını aslında çok net biliyoruz ki bu sezon özellikle Barça serisinde net olarak ortaya koydu bunları. Ama De Colo’nun olduğu bir beşte oyun kurucu olarak da fizik anlamında sorunlar yaşayan, atletik özellikleri bulunmayan ve savunma direnci yüksek olmayan bir guard daha koyarsanız kısa savunmasında sorun yaşarsınız ki bunu geçtiğimiz sezon Sloukas-De Colo ikilisinde de çokça kez görmüştük. Dolayısıyla zor bir tercih olsa da De Colo varken Henry’yi takıma katmak, savunma, atletizm, delicilik ve bu sezon iyice geliştirdiği saha görüşü açısından daha doğru bir hamle olabilir. Bakalım sarı lacivertliler Henry transferini bitirebilecek mi yoksa B planına yönelip Pangos’u mu bekleyecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …