Güncel Haberler

Milli Takımda, Elemeler Öncesi Kadro Şekilleniyor (Cedi ve Ömer Faruk kampa katıldılar)

29 Haziran – 4 Temmuz 2021 tarihleri arasında 2021 Tokyo Olimpiyatları için Kanada’nın Victoria kentinde düzenlenecek elemelerde mücadele edecek Türkiye Milli Takımı antrenmanlarına İstanbul’da devam ediyor.

Takımı Cavs’ın play-off bileti kapamasıyla berabere sezonu tamamlayan Cedi Osman ve takımı Heat’in play-off ilk turunda elenmesi sonrası Ömer Faruk Yurtseven İstanbul’a geldiler ve kampa katıldılar.

Philadelphia 76ers ve Utah Jazz’ın play-off yolculuğuna devam etmeleri nedeniyle Furkan Korkmaz ile Ersan İlyasova’nın durumları henüz net değil. Eğer play-off’larda elenirlerse sonrasında direkt olarak uçakla ABD’den Kanada’ya gelmeleri gündemde olabilir.

Diğer taraftan 26 Mayıs’da başlayan kampta teknik ekibin kararıyla aday kadroda yer alan Onuralp Bitim, Muhsin Yaşar, Yiğit Arslan, Ömercan İlyasoğlu ve Berk Demir’e teşekkür edildi, böylece aday kadro 24 kişiye düşürülmüş oldu.

Millilerimiz Olimpiyat Elemeleri öncesinde Türkiye’de iki hazırlık maçı yapacak. 17 Haziran Perşembe günü Venezuela ile mücadele edecek A Erkek Milli Takımımız 19 Haziran Cumartesi günü ise Rusya ile karşı karşıya gelecek. Karşılaşmalar İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri’ndeki maçlarını Kanada’nın Victoria şehrinde yapacak olan A Erkek Milli Takımımız; Uruguay ve Çekya ile B Grubu’nda yer alıyor. Aynı şehirde gerçekleşecek elemelerin A Grubu’nda ise ev sahibi Kanada’nın yanı sıra Yunanistan ve Çin bulunuyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …