Güncel Haberler

Merak Edilen Soru: Fenerbahçe Beko ile Kokoskov Birlikteliği Devam Edecek Mi?

Gerek Turkish Airlines Euroleague gerek ING Basketbol Süper Ligi sahnesinde bu sezon beklentileri karşılayamayan, özellikle BSL final serisinde Anadolu Efes karşısında kötü ve dirençsiz bir basketbol oynayan Fenerbahçe Beko‘da yeni sezon öncesi çok önemli bir soru bekliyor kulübü.

Geçen yaz koç Obradovic ile yaşanan beklenmedik ayrılığın ardından Sırbistan milli takımının da koçluğunu yapan NBA patentli koç Igor Kokoskov ile 3 yıllık bir kontrat imzalamıştı Fenerbahçe Beko.

Gelen haberlere göre kulüp yönetimi henüz koçun geleceği hakkında kararını vermiş durumda değil. Bir taraf kontratından çıkılması için görüşmelere başlanmasını savunurken, diğer taraf ise kontrata devam edilip bir sezon daha ona şans verilmesi fikrinden yana. Tabi koçla devam edilmemesini savunan grup da ikiye ayrılmış durumda; bir grup koç Obradovic ile yeniden görüşülmesi ve düşük bir ihtimal de olsa onun ikna edileceğini düşünürken, diğer grup ise hali hazırda halen Bayern ile anlaşamamış olan ve teorik olarak boşta olan koç Andrea Trinchieri ile anlaşışmasından yana fikrini savunuyor ki aynı grup genel menajer Gherardini’nin de İtalyan olmasının da etkisiyle bu birlikteliğin uyumu arttıracağını düşünüyor.

EDİTÖR YORUMU:

Öncelikle tüm basketbol severlere bir kez daha hatırlatmak istiyorum; bu kadar yüksek seviyede oynayan, bu kadar profesyonel kulüplerde yönetim önce oyuncuları aldı sonra da koçla anlaştı olmaz. Kağıt üstünde bu anlaşmalar uygun sırada olmayabilir ama önceden koç ile el sıkışılmıştır, onun onayı ve bilgisi dahilinde transferler yapılır, yapılmıştır. Dolayısıyla bu sezon yapılan transferlerden koçun haberi yoktu, Gherardini ya da yönetim bu transferleri yaptı, koç da mecburen tamam dedi gibi bir söylentiyi, dedikoduyu dikkate almak ve bu şekilde koç Kokoskov’un başarısızlığını örtmeye çalışmak doğru değildir. Avrupa’nın en pahalı ve en değerli oyuncularından ikisi kadrodayken, üstüne Guduric hamlesi gelmişken de en azından BSL final serisinde bu kadar düşmüş bu kadar kötü bir basketbol oynayan bir takımın sorumluluğunu da öncelikle koça vermek gerekir. Perez, Brown, Barthel, Eddie, Ulanovas gibi oyuncuların koçtan habersiz alındığına, sadece yönetim istedi ve koç da kabul etmek zorundaydı gibi bir yaklaşımı kabul etmek ne Fenerbahçe klübünün büyüklüğüne ve profesyonelliğine ne de koç Kokoskov’un bunca yıllık tecrübesine, basketbol zekasına yakışmaz. Bu takım yönetim ve koçun ortak kararı ile kurulmuş, hem yanlış hamleler yapılmış hem de koç Kokoskov eldeki malzemeden en üst düzey verimi alamamıştır. Bana göre kalan 2 yıllık kontrattan maddi olarak kulübe fazla zarar gelmeden çıkılabiliyorsa biran önce kendisini Euroleague sahnesinde kanıtlamış, Fenerbahçe’nin halihazırdaki bütçesini daha iyi yöneteceğini düşündüğüm bir koç ile, ki Trinchieri bu anlamda çok uygun bir isim, anlaşmalıdır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …