Güncel Haberler

Fenerbahçe Beko’da Gidecek ve Kalacak İsimler Netleşiyor

Ülkemizi Turkish Airlines Euroleague‘de temsil eden ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Beko‘da gelecek sezonun planlarına dair hamleler gün yüzüne çıkmaya başladı.

Bu sezon hem Euroleague play-off serisinde hem de BSL final serisinde beklentilerin altında bir performans sergileyen Fenerbahçe Beko‘da değişim rüzgarları esmeye başlamış durumda.

beIN Sports’un haberine göre sözleşmeleri biten Kyle O’Quinn, Lorenzo Brown, Alex Perez, Kenan Sipahi ve Ali Muhammed ile kesin olarak yola devam edilmeyecek. Opsiyonu olsa da Jarell Eddie ile de devam edilmesi düşünülmüyor.

Guduric’in kontratı zaten 2023 yılına kadar, Melih, Ahmet, Ulanovas, Barthel, Biberovic ve Vesely’nin ise 2022 yılına kadar devam ediyor ve Dyshawn Pierre ile de 1 yıllık yeni bir kontrat konusunda prensipte anlaşıldı.

Halihazırda serbest konumda olan Fransız yıldız Nando De Colo ile de yeniden anlaşma zemini aranıyor.

Şuanda netleşen duruma göre kadro:

PG: Pierria Henry (???) – İsmet Akpınar (???)
SG: Nando De Colo (???) – Melih Mahmuoğlu
SF: Marko Guduric – Edgaras Ulanovas – Tarik Biberovic
PF: Achille Polonara (???) – Dyshawn Pierre – Danilo Barthel – Berkan Durmaz (???)
C: Jan Vesely – Devin Booker (???) – Ahmet Düverioğlu

De Colo ile yeniden anlaşılırsa ve Henry transfer tamamlanırsa bile sarı lacivertlilerin 1-2 rotasyonuna en az 1 takviye daha yapması gerekiyor. Polonara ve Booker hamleleriyle da uzun rotasyonu, halihazırdaki 3 numara rotasyonu da zaten yeterli durumda. Tabi eğer kontratı devam edildiği halde Barthel ya da Ahmet ile yolların ayrılması gündeme gelirse o zaman yine takviye gerekir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …