Güncel Haberler

Mickey ile İlgilenen Euroleague Takımları Arasına Maccabi de Eklendi!

Turkish Airlines Euroleague ekipleri artık gelecek sezon için transfer çalışmalarına başladılar. Kadroda önemli bir revizyon yapması beklenen Maccabi Tel Aviv de gündemde olan ekiplerden biri.

Israel Hayom’daki habere göre İsrail temsilcisinin uzun rotasyonuna takviye için listesinin üst sıralarında yer alan isimlerden biri Jordan Mickey.

Sizlere daha önce ilettiğim üzere Birleşik Amerikalı uzun ile Olympiakos, Bayern, Baskonia ve Zenit de ilgileniyorlar.

2.03 metre boyunda olan 26 yaşındaki Mickey, bu sezonun en büyük hayal kırıklıklarından biri olan Khimki‘de, ardarda gelen ayrılıkların sonrasında takımın McCollum ile beraber yegane iki yabancısı olarak sezonuna kadar devam etmiş ve bireysel anlamda kariyerinin en iyi dönemini geçirmişti. Birleşik Amerikalı uzun 28 maçta göre alırken 15.6 sayı, yüzde 23.9 3sayı, 5.8 ribaund, 1.5 blok, 16.5 verimlilik istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Sadece 2.03 metre boyunda olmasına rağmen pota altında adeta büyüyen isimlerden biri Mickey. Güçlü fiziği, çabuk ayakları, topu yere vurabilmesi artı orta mesafe hatta 3 sayı tehditinin bulunması, bunların yanında bu sezon sırtı dönük, alçak post silahlarını da geliştirmesiyle komple bir hücum silahına dönüşmüş durumda. Sırtı dönük hücumlarda geriye çekilerek yaptığı atışların yüzdesini arttırdığı için artık onu durdurmak daha da zor. Bunun yanında tepeli oyunlarında da içeri dikey ve çabuk devrilerek çok pozisyon yarattı ve yüksek yüzdeyle de bitirdi. Bu sezon hücum performansı hakkındaki tek eleştirimiz sadece yüzde 23.9 ile 3 sayı isabeti bulmasıydı ki normalde bu kadar kötü bir şutör değil kesinlikle. Ayrıca ribaundlar konusunda da biraz daha agresif olması, daha fazla katkı vermesi beklenebilir. Savunmada da bloklar en çok gelişim gösterdiği konu oldu ki çabuk ayakları ile tepe ikili oyunlarında kısaların karşısında da rahatlıkla kalabiliyor, kolay geçilmiyor.

Zizic dışında uzun rotasyonunda değişime gitmesi beklenen Maccabi’de geçen sezon yaşanan en önemli problemlerden biri uzun rotasyonundan yeteri kadar skor katkısı alınamamasıydı. Mickey bu anlamda takıma değer katacak bir isim tartışmasız. Khimki’de geçirdiği sezonun ardından ne kadar komple ve değerli bir hücum silahı olduğunu gösterdi. Kısa beşlerde direkt 5 numarada görev alabileceği, gibi standart beşlerde 4 numarada da dış tehditi ile koç Sfairopoulos’un isteklerini karşılayacaktır. Tabi Yunan koçun işin savunma tarafında ona biraz taahammül etmesi de gerekecek, onun beklediği ve istediği sertlikte bir uzun değil kesinlikle oyunun bu tarafında ama bu sezon pozitif işler yaptı, geliştiğini gösterdi. Açıkçası uzun takviyesi yapması beklenen iki temsilcimiz için de Mickey’i diğer takımlara kaptırmanın bir KAÇAN BALIK vakası olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …