Güncel Haberler

Anadolu Efes, Fenerbahçe’yi 3-0 ile Geçerek Duble Yaptı! (MVP: Beaubois)

ING Basketbol Süper Ligi final serisi 3. maçında Anadolu Efes deplasmanda Fenerbahçe Beko‘yu 66-93’lük skorla çok rahat geçerek seriyi süpürdü ve 2020-21 sezonunun şampiyon olarak tamamladı.

Normal sezonda sadece 1 kez kaybeden ve play-off’ları namağlup olarak tamamlayan Efes, üst üste 2. ve toplamda 15. şampiyonluğuna ulaşarak Euroleague şampiyonluğu ile beraber sezonu duble yaparak tamamladı.

Final serisinin MVP’si ise 3 maçı ortalama 22.3 sayı ortalaması ile tamamlayan Fransız yıldız Rodrigue Beabois oldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes’de Rodrigue Beaubois 30 sayı, 6-8 3sayı, 2 ribaund, 4 asist ile yıldızlaşırken, Buğrahan Tuncer 13 sayı, 5 ribaund, 7 asist ve vasilije Micic 11 sayı, 8 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Fenerbahçe Beko cephesinde ise Nando De Colo 19 sayı, 3 asist ile en skorer isim olurken, Alex Perez 10 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 3 top çalma ile diğer çift haneli skor katkısı verebilen isim oldu.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes maça iyi başlayan taraf oldu, Beaubois ve Moerman liderliğinde hücumda efektif oynadılar. TV molasına 13-19 önde girdi lacivert beyazlılar ama mola sonrası ev sahibi ekip kendisine geldi ve De Colo liderliğinde 14-0’lık müthiş bir seri yakaladılar ve çeyreğin sonunu da iyi oynayıp 25-21 önde kapattılar. İlk çeyreğin önemli olaylarından biri kuşkusuz Larkin’in belinden sakatlanması ve soyunma odasına gitmesiydi.

İkinci çeyrekle beraber Fenerbahçe kaptan Melih’in de devreye girmesiyle hücumda kendisine geldi ve üstünlüğünü korudu. Ancak bu bölümde iki takımın da üst üste top kayıpları yapması, basit hatalar maçın kalitesinin ve temposunun düşmesine neden oldu. Bu kötü sekanstan daha çabuk çıkan taraf ise iki etkili organizatötür Micic ve Buğrahan liderliğinde Efes oldu. Rakibinin ilk çeyrekte yakaladığı 14-0’lık seriye cevabı devrenin sonunda 16-1’lik seri ile verdiler, farkı çift hanelere çıkararak devreye de 32-44 önde girdiler.

Serinin ilk 2 maçında hatta neredeyse tüm sezonda olduğu gibi 3. çeyreğe harika başladı Efes. Beaubois’nın tekrar devreye girmesi hatta adeta alev almasıyla 8-0’lık bir seri yakaladı ve farkı 25 sayıya çıkararak Fenerbahçe’nin direncini ciddi anlamda kırdı. Son çeyreğe de 47-72’lik skorla önde girdi lacivert beyazlılar.

Son çeyreğe Efes kısır bir giriş yaptı, skor üretmekte zorlandı. Sarı lacivertliler bu dönemi iyi değerlendirip De Colo liderliğinde 10-0’lık bir seri yakaladı ve farkı indirmeye başladı. Maçın iki anahtar ismi Beaubois ve Buğrahan yeniden devreye girince Efes farkın daha fazla erimesine izin vermedi, geri dönüşünü durdurdu Fenerbahçe’nin. Direnci son kez ve artık tamamen kırılan Fenerbahçe savunmada işleri iyice boşlayınca fark yeniden açıldı ve Efes 66-93’lük skorla kazanarak 2020-21 sezonunu Euroleague şampiyonluğundan sonra bir de BSL şampiyonluğu ile taçlandırarak duble yapmış oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …