Güncel Haberler

ÖZEL: Anadolu Efes, Papapetrou ile İlgileniyor Ama Ciddi Rakipleri Var

Turkish Airlines Euroleague‘de 2020-21 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan temsilcimiz Anadolu Efes gelecek sezonun transfer çalışmalarına da şimdiden başladı.

Anadolu Efes ‘in fovet pozisyonunda bu yaz kontratı sona erecek olan Anderson ile yolları ayırması yüksek ihtimal ki Simon da ilerleyen yaşıyla buradaki yükü tek başına kaldıracak durumda değil ve onun da kontratı bu yaz sona eriyor. Dolayısıyla 3 numara için takviye yapmak istiyorlar ve listenin başında olan isim Ioannis Papapetrou.

Yunan forvetin kontratı bu yaz Panathinaikos ile kontratı sona eriyor ve Efes’in kendisine ilettiği teklif 2 yıllık toplam 3 milyon dolar. Yunan ekibinin mevcut bütçe yapısı ile bu teklifi karşılama ve kaptanı takımda tutma ihtimali hayli zayıf. Diğer taraftan Zenit ve Real Madrid de Yunan oyuncu için devrede olması beklenen ekipler.

Tecrübeli forvet hakkındaki yorumlarımı ve detaylı analizimi daha önce BURADA paylaşmıştım.

27 yaşında olan 2.03 metre boyundaki Papapetrou bu sezon Euroleague sahnesinde 12.1 sayı, 4.1 ribaund, 2.4 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Koç Ataman bu sezon Anderson’dan çok sınırlı katkı alabildi ve 3 numarada yük çoğunlukla Simon’un omuzlarındaydı. Hırvat yıldız bu yükü çok iyi taşımış olsa da artık 35 yaşında ve 24 Haziran’dan 36 yaşına girecek. Dolayısıyla gelecek sezon ondan bu kadar iyi katkı almak kolay olmayacak ki kontratı bu yaz biteceği için henüz Efes’de kalıp kalmayacağı da net değil. Ama o takımda kalacak olsa bile Papapetrou hamlesi çok doğru ve fadaylı olacaktır. Yunan forvet son yıllarda ligimn en istikrarlı isimlerinden biri. Çok yönlü oyunu ve özellikle hücumda artık topla üretim konusunda iyi bir noktaya gelmesi, saha görüşü ve pas yeteneklerini de geliştirmesiyle 3 numarada aranan tüm artılara sahip bir isim. Şampiyonluk ünvanını korumak isteyecek Efes için hem karakter hem de sahaya koyacağı efor anlamında üst düzeyde faydalı olacak, 5-6 yıl boyunca takımımn forvet pozisyonunun değişilmez ismi olabileceğini düşünüyorum. Umarım lacivert beyazlılar Anderson’dan vazgeçip Simon ile yeniden anlaşıp, Papapetrou’yu da diğer takımlara kaptırmadan 3 numarayı güçlendirebilirler.

https://www.youtube.com/watch?v=FPrTXBJGxX8

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …