Güncel Haberler

Efes, Fenerbahçe’yi Yine Farklı Geçti (Toplam 8 diskalifiye)

ING Basketbol Süper Ligi final serisi 2. maçında Anadolu Efes, konuk ettiği Fenerbahçe Beko‘yu 95-73’lük skorla bir kez daha farklı geçti.

Maçın bitimine 3.5 dakika kala Melih Mahmutoğu ile Chris Singleton arasında yaşanan gerginlik sonrası bu iki oyuncu ile beraber sarı lacivertlilerden 4 oyuncu daha ve 2 de teknik personel diskalifiye edildi.

Serinin 3. maçı 7 Haziran Salı günü Ülker Spor Salonu’nda oynanacak ve Efes o maçı da kazanırsa şampiyonluğa ulaşacak.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Lacivert beyazlılarda Vasilije Micic 23 sayı, 4-9 3sayı, 7 ribaund, 7 asist ile yine MVP performansı sergilerken, Rodrigue Beaubois 27 sayı, 4-6 3sayı, Chris Singleton 15 sayı, 2-3 3sayı, 6 ribaund, 3 top çalma ve Shane Larkin 11 sayı, 3 ribaund, 4 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Fenerbahçe cephesinde ise Nando De Colo 14 sayı, 6 ribaund, 6 asist ile öne çıkarken, Marko Guduric de 13 sayı, 3-5 3sayı, 5 ribaund, 5 asist ile diğer çift haneli skor katkısı verebilen isim oldu.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes tıpkı ilk maça olduğu gibi bu maça da dış şutlarda yüksek yüzdeli, hücumda verimli bir şekilde başladı. Özellikle Beaubois’dan gelen üçlüklerle farkı açmaya başladılar. Sertaç da şutları ile eşleşme problemi yaratırken, Fenerbahçe sadece çizgiye gidere karşılık verebildi rakibine. Çeyreğin sonuna doğru Guduric’in devreye girmesiyle Fenerbahçe maça ortak oldu ve ilk çeyrek Anadolu Efes’in 23-19’luk üstünlüğü ile geçildi.

İkinci çeyreğe agresif ve iyi bir giriş yapan sarı lacivertliler Vesely liderliğinde hücumda iyi iş çıkararak üstünlüğü ele geçirdi. Maçın ilk anlarında pek ortalarda olmayan Micic-Larkin ikilisi bu anlarda devreye girerek sorumluluk aldılar ve Efes’in önce dengeyi kurup sonra da üstünlüğü yeniden ele almasını sağladılar. Karşılıklı sayılarla geçen ve iki takımın da dengeyi net olarak bozamadığı bir çeyreğin ardından soyunma odasına Efes’in 41-37’lik üstünlüğü ile girildi.

İlk maçtaki üçüncü çeyreğin aksine bu kez takımlar daha çok savunma odaklı bir oyun sergilediler. Kısır geçen ilk 5 dakikanın ardından kendisine çabuk gelen Anadolu Efes oldu ve bir kez daha Beaubois’dan iyi katkı alan lacivert beyazlılar rakibinin de üst üste hücumlardan boş dönmesini ve onların basit hatalarını değerlendirerek farkı açtı, son çeyreğe 64-56 önde girdi.

Son çeyreğin başında Fenerbahçe üst üste üçlükler buldu ve farkı eritti, maça ortak oldu. Ancak tam sarı lacivertliler ivme yakalamışken Vesely ikinci teknik faulünü aldı ve oyundan atıldı. Bu noktada ritmini kaybeden ve morali bozulan Fenerbahçe karşısında Efes fırsatı iyi değerlendirdi ve farkı kısa sürede 9 sayıya çıkarak üstünlük kurdu. Sarı lacivertliler geri dönmeye çalışırken genç yıldız adayı Biberovic 5 sayılık bir katkı verdi ve takımını ayakta tutmaya çalıştı, farkı tek topa kadar indirdi. Mola sonrası Micic’den gelen kritik üçlükle Efes tekrar kontrolü ele aldı ve 14-0’lık seriyle farkı açarak aslında maçı bitirmişti. Bitime 3:30 kala ile Melih ve Singleton arasında yaşanan gerginlik sonrası 2 oyuncunun yanı sıra Fenerbahçe’den 4 oyuncu ve 2 teknik personel daha oyundan atıldı. Son bölümde Anadolu Efes yakaladığı farkı korudu ve 95-73 gibi net bir skorla kazanarak seride 2-0 öne geçti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Bursaspor Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu Bursaspor İnfo Yatırım‘ı …