Güncel Haberler

İDDİA: Khimki’de Finansal Problemler Büyüyor! (Shved ne yapacak?)

Bu sezon Turkish Airlines Euroleague‘de sezonun en büyük hayal kırıklıklarından biriydi Khimki.

Rus ekibinde sadece basketbol açısından alınan kötü sonuçlar değil, finansal problemler de sezon içerisinde boy göstermiş ve bu nedenle de önce koç Kurtinaitis ile yollar ayrılmış sonra da yabancı isimler maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle tek tek takımdan ayrılmışlardı.

Rus haber ajansı TASS’da yer alan son habere göre ise finansal problemler büyümeye ve çözülemeyecek noktalara doğru gitmeye devam ediyor. Öyle ki iddiaya göre Khimki, finansal gereklilikleri yerine getiremediği için 2021-22 sezonunda artık VTB Ligi‘nde yer alamayacak.

Haberde geçen ifadeler şu şekilde:

“Lig yönetimi, Khimki’den 2021-22 sezonunda mücadele edebilmek için gerekli olan finansal kriterleri kanıtlayacak evrakları sağlayamayacaklarına yönelik bir mektup aldı.”

TASS & Eurohoops

Hatırlayacağınız üzere Euroleague yönetimi takımda yaşanan finansal problemler nedeniyle Mart 2021’de Rus ekibinin yeni oyuncular için lisans çıkarmasına kısıtlama getirmişti.

TASS’da yer alan haberde Khimki’nin halen takım personeli ve oyunculara toplam 3 milyon Euro borcu olduğu belirtildi.

Tabi bu gelişmelerin ardından en çok merak edilen konu da Avrupa’nın en çok kazanan isimlerinden biri olan Alexey Shved‘in ne yapacağı olacak. Bakalım hali hazırda 2023 yazına kadar kontratı devam eden 32 yaşındaki tecrübeli yıldız Khimki dışında başka bir Euroleague takımından 2.5 milyon dolarlık bir maaş kapabilecek mi yoksa NBA şansını mı deneyecek tekrar. Gelen haberlere göre CSKA ve Real Madrid onunla ilgilenebilirler tabi maaşında indirim yapması gerekecek.

Khimki geçtiğimiz sezon Euroleague sahnesinde oynadığı 34 maçtan sadece 4 tanesini kazanabilmiş, VTB Ligi’nde ise çeyrek final serisinde Kuban’a elenmekten kurtulamamıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …