Güncel Haberler

Maccabi ve Fenerbahçe, Yeni Sezon İçin Hunter ile İlgileniyor

Turkish Airlines Euroleague ekipleri gelecek sezon için transfer çalışmalarına başladılar.

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko da pota altı rotasyonuna takviye yapmak isteyen ekiplerden biri ve bu yolda listelerinde yer alan isimlerden biri de İtalyan basınında çeşitli kaynaklarda yer alan haberlere göre bu sezon Virtus Bologna forması giyen Vince Hunter. Sarı lacivertlilerin bu transferdeki en önemli rakiplerinden biri de Maccabi Tel Aviv.

2.03 metre boyunda olan 1994 doğumlu Hunter, bu sezon EuroCup sahnesinde 21 maçta görev alırken hiç ilk beş başlamadı. Ortlama 17:09 dakika süre alırken 9.8 sayı, 4.6 ribaund, 1.4 asist, 1.1 top çalma, 13.5 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişt, takımının yarı finale kadar giden yolunda önemli rol oynamıştı.

Hunter, Top 16 bölümünün en değerli oyuncusu seçildiği gibi EuroCup 2020-21 sezonunda en iyi ikinci beşte de yer almıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Hunter, son dönemde Avrupa basketbolunu etkisi altına alan under-sized uzunların temsilcilerinden biri. Euroleague’deki tek tecrübesini Panathinaikos ile yaşamış ve pek başarılı olamamış olsa da BCL ve EuroCup sahnelerinde çalışkanlığı, atletizmi, patlayıclığı, güçlü fiziği ve takımı için savaşan tarzıyla kaliteli, istikrarlı bir görev adamı olduğunu gösterdi. Bu artılarıyla hem önemli bir ribaund silahı hem de boyalı alanda güvenilir bir bitirici. Özellikle bu sezon Teodosic ile oynamanın artılarını çok iyi değerlendirdi, ikili oyunlardaki bitiriciliği ile çok ekmek çıkardı kendisine.

Gelelim eksilerine. Öncelikle 4-5 arasına sıkışmış bir oyuncu. Fizik olarak 5 numara için kısa kalıyor ve 4 numara için de dış şut tehditinin olmaması ona sorun yaratıyor. Ayrıca modern basketolda 4 ve 5 numaralardan beklenen en azından orta seviyedeki pasör özellikleri onda yok, bu konuda vasat bir isim.

Hunter, Euroleague seviyesi için anca alternatif uzun olarak rotasyonda görev alabilir. Kesinlikle ilk 5 seviyende üst düzey katkı alabileceğiniz, ma. içerisinde sürekliliği olan bir isim değil. Bu nedenle Fenerbahçe için yanlış bir seçim olur. Evet başkan Koç’un açıklamalarına göre bütçe yine çok yükselmeyecek ama bu bütçeler için bile takımın ya da 3. uzunu olabilecek bir isim. Umarım temsilcimiz bu hatayı yapmaz ve bu sadece bir transfer dedikodusu olarak kalır…

https://www.youtube.com/watch?v=PpZTlFVomOQ

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …