Güncel Haberler

Euroleague Takımlarının Gözdesi Pangos, Önce NBA Diyor

Turkish Airlines Euroleague‘de 2020-21 sezonun en iyi performans gösteren ve sezonun da en iyi beşine seçilen ismi Kevin Pangos‘un yol haritası netleşti.

Rus ekibi Zenit ile kontratı sona eren ve halihazırda serbest oyuncu konumunda olan Kanadalı yıldız ile Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko, CSKA Moskova ve FC Barcelona olmak üzere bir çok Euroleague devi ilgileniyordu ki Zenit de ona yeni kontrat teklifi önermişti ama Eurohoops’da yer alan habere tahmin ettiklerinden daha uzun süre beklemeleri gerekecek.

Çünkü Kanadılı yıldızın önceli NBA opsiyonlarını değerlendirmek olacak ve bildiğiniz üzere NBA’de serbest oyuncu piyasası Ağustos’da başlayacak.

Bu sezon Euroleague’de 39 maçta görev alan 1.86 metre boyundaki 28 yaşında olan Pangos, 13.5 sayı, 6.7 asist, 2.0 ribaund, 14.8 verimlilik puanı mücadele etmiş, en çok asist yapan 3. oyuncu olmayı başarmıştı. Ayrıca sezonu %52.2 2sayı, %39 3sayı ve %84.5 serbest atış isabet oranları şile kapatmıştı.

Yıldız guard Barça ile oynanan çeyrek final serisindeki 5 maçta da takımına liderlik etmiş, 16.2 sayı, 7.2 asist, 2.6 ribaund, 17.8 verimlilik istatistikleri ile oynamış ama Zenit’in seriyi 3-2 ile kaybetmesine engel olamamıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …