Güncel Haberler

İDDİA: Fenerbahçe, İsmet ile Anlaşmaya Yakın!

Ülkemizi Euroleague’de temsil eden ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden biri olan Fenerbahçe Beko, gelecek sezon için yerli rotasyonuna yapacağı takviyeleri netleştirmeye başladı.

Bu sezon yerli rotasyonundan istediği katkıları alamayan Fenerbahçe Beko gelecek sezonun planlamasına şimdiden başladı ve Sports TV’nin iddiasına göre Bahçeşehir Koleji forması ile izlemiş olduğumuz İsmet Akpınar ile anlaşmaya yakınlar.

Alman milli takımının formasını giyen ama Türk pasaportu olduğu için ligimizde yerli statüsünde oynayan 1.93 metre boyunda olan 26 yaşındaki İsmet, bu sezon BSL’de 29 maçta görev alırken ortalama 21:56 dakika sahada kalmış ve 10.7 sayı, %40.6 3sayı, 1.5 ribaund, 2.5 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertlilerin en büyük problemlerinden biri normal şartlarda yerli statüsündeki oyuncuları BSL’de tam randımanlı kullanmaları hatta Euroleague’de de en azından ana rotasyona girmeleri beklenirken onlardan BSL’de bile katkı alamamalarıydı. Artık Muhammed yaşlandı ve bu seviyelerin oyuncusu değil, Kenan da kesinlikle büyük takımda rotasyonda yer alabilecek bir guard değil, bana sorarsanız bu haliyle BSL’de herhangi bir takıma bile almam onu… Hal böyle olunca da özellikle BSL maçlarında guard rotasyonunda çok sorun yaşadı koç Kokoskov. İsmet bu isimlerin aksine hem takıma hücumda ve organizasyonda katkı verebilecek hem de savunmada sırıtmayacak bir isim. Ayrıca henüz genç ve takıma uzun yıllar da katkı sağlayabilecek bir potansiyel. Onu Euroleague sahnesinde de rahatlıkla rotasyona sokabilir koç Kokoskov. Özellikle hücumda topla kendi skorunu üretebilmesi, ikili oyunlardaki organizasyon becerisi ve dış şut tehditi ile çok faydalı olacağını düşünüyorum ki fiziksel olarak da modern basketbolun istediği guard anlayışına tam anlamıyla uyan bir isim. Sarı lacivertliler adına yerli rotasyonu için yapılabilecek en doğru hamlelerden biri olduğunu düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …