Güncel Haberler

İDDİA: Fenerbahçe, Berkan ile Anlaştı!

Yeni sezon için transfer hazırlıklarına hız veren ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Beko, iddiaya göre yerli rotasyonuna ilk takviyesini yaptı.

Sözcü’de yer alan habere göre sarı lacivertliler geçen yaz da ilgilendikleri Tofaş‘ın milli forveti Berkan Durmaz ile prensipte anlaştılar.

24 yaşında olan 2.05 metre boyundaki uzun forvet, bu sezon BSL sahnesinde 30 amçta ortalama 21.6 dakika süre alırken 8.2 sayı, %38.4 3sayı, 5.7 ribaund ve 1.6 asist istatistikleriyle oynadı. Şampiyonlar Ligi’nde ise 11 maçta ortalama 21.5 dakika sahada kalırken 8.8 sayı, %47.2 3sayı, 4.8 ribaund, 2.1 asist istatistikleriyle aktkı vermişti.

Berkan, EuroBasket elemelerinde milli formayı da 5 kez giymişti bu sezon ve ortalama 15.8 dakika sahada kalırken 5.6 sayı, %36.4 3sayı, 2.8 ribaund istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Berkan yıldız seviyesinde yeteneklere sahip değil belki ama savaşçılığı ve yaşına göre çok daha yüksek olan olgunluğu ile değerli bir görev adamı olacak kariyeri ilerledikçe. Ben onu hep Kerem Gönlüm’e benzetiyorum, özellikle centilmenliğini, profesyonelleğini ve bunların yanında da savaşçı kimliğini. Diğer taraftan bu sezon önemli eksiklerinden biri olan dış şutlarını gözle görülür şekilde geliştirdi. Artık enerjisi, atletizmi, mobiletisi ve ribaundlardaki etkinliği dışında ceza üçlüklerinde de önemli bir silah. Bununla beraber alçak postta sırtı dönük oyunlarında da ilerleme var, hücumda artık portföyü daha geniş bir uzun forvet konumunda.

Büyük takıma transfer yapmak için artık doğru zaman onun için. Tofaş’da bu sezon önemli süreler aldı ve uluslararası alanda da tecrübe kazandı BCL sahnesinde. Koç Kokoskov’un ona özellikle BSL sahnesinde ciddi süreler verebileceğini, ayrıca Euroleague’de de Berkay’dan daha güvenilir bir isim olarak rotasyona girebileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …