Güncel Haberler

Galatasaray, Gelecek Sezon İçin Hamlelere Başladı

Galatasaray cephesinde başkanlık seçimleri için geri sayım devam ederken görevi bırakması beklenen yönetim basketbol şubesinde gitmeden önemli hamleler yaptı.

Öncelikle koç Ekrem Memnun ile anlaşma sağlandı ve kaptan Göksenin Köksal ile de 3 yıllık yeni kontrat imzalandı.

Ardından dış transfere yöneldiler ve ilk hamleleri takımın eski pivotu Ege Arar‘ı geri almak oldu. Daha önce alt yapılarda da Galatasaray’ı başarılı şekilde temsil eden 2.07 metre boyunda olan 24 yaşındaki Ege, bu sezon Petkim Spor foması ile BSL’de 7.8 sayı, 5.6 ribaund, 1.6 asist istatistikleri ile katkı verebilmişti.

Sarı kırmızılılar dış transferde bir diğer hamlesini de yine Petkim’den yaptı. İzmir ekibinden çaylak sezonunu geçiren genç şutör Canberk Kuş ile prensip anlaşmasına vardılar. Ancak kulübü ile konratı devam ettiği için öncelikle bonservis konusunu çözmeleri gerekiyor. 1.98 metre boyunda olan Canberki bu sezon BSL’de 27 maçta ortalama 12.3 dakika süre alırken 4.0 sayı, %37.5 3sayı, 1.9 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti.

Yabancı sayısının 5 olarak sınırlanmasıyla beraber artık BSL sahnesinde yerli oyuncuların değeri daha da arttı ve hem Ege hem de Canberk bu sezon bir play-off takımının ana rotasyonunda görev alabilecek seviyde olduklarını net olarak gösterdiler. Dolayısıyla Yiğit ve Göksenin’i elinde tutan Galatasaray bu transferleri gerçekleştirebilirse yerli rotasyonunu önemli derecede güçlendirmiş olur.

Diğer taraftan Basketfaul’de yer alan habere göre koç Memnun’un yeniden yapılandırmak istediği teknik ekipte kulübün iki eski oyuncusuna da yer vereceği belirtildi. Ender Arslan’ın asistan koç ve Cenk Akyol’un ise bireysel gelişim antrenörü olarak teknik ekipte yer alacağı belirtildi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …