Güncel Haberler

3 Euroleague Takımı Loyd İçin Devrede!

Turkish Airlines Euroleague‘de sezonun tamamlanmasının ardından takımlar artık yeni sezon için transfer çalışmalarına hız verdiler.

Kızıl Yıldız forması ile bireysel anlamda iyi bir sezon geçiren ve bu yaz kontratı sona erecek, serbest kalacak Jordan Loyd ile ilgilenen takımların sayısı artıyor.

Sırp sitesi Mozzart Sport’un haberine göre Birleşik Amerikalı skorer ile Zenit görüşmeleri sıklaştırdı ama aynı zamanda Olympiakos ile Maccabi Tel Aviv de onunla ilgileniyorlar.

1.93 metre boyunda olan 27 yaşındaki Loyd bu sezon Euroleague sahnesinde 29 maçta süre alırken 27 maça ilk beş başladı ve ortalama 27:20 dakika sahada kaldı. 17.3 sayı, %31.1 3sayı, 3.6 ribaund, 3.2 asist, 16.5 verimlilik puanı istatistikleriyle de ligin en iyi oyuncularından biri olmayı başarmıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Loyd dribbling üstünden kendi skorunu üretebilen, hem potaya giderek hem de orta mesafe ve dış şutlarla etkili olabilen, komple bir hücum silahı, aslında daha doğrusu bir bitirici. Çünkü asist özelliği geri planda, skora odaklanmış biri isim. Açık alanda da hem dribbling ile takımı hızlı hücumlara kaldırabilen hem de geçiş oyunlarında erken birebirlerle ya da çabuk ikili oyunlar sonrası dışa çıkan paslarda bulduğu yüksek yüzdeli ceza üçlükleriyle de hücuma değer katan bir skorer. Savunmada da kendisini geliştirmeye başlayan ve fiziksel olarak iyi durumda olan Loyd’un artık bir play-off takımında sorumluluk almasının zamanı geldi, gereken tecrübeye ve yeteneğe fazlasıyla sahip.

Zenit cephesinde Hollins ve Rivers ile yolların ayırılması bekleniyor, dolayısıyla bir şutör eksikliği ciddi anlamda olacak. Loyd bu eksikliği fazlasıyla doldurabileceği gibi hem Hollins hem de Rivers’a göre topla üretme becerisi de çok daha iyi olan bir skorer. Evet savunmada henüz koç Pascual’ın istediği seviyede değil belki ama takımı 4 kişi bırakacak bir isim değil kesinlikle.

Yeniden yapılanacak olan Olympiakos ve Maccabi’nin onun adına doğru tercih olmayacağını düşünüyorum, Kızıl Yıldız’a benzer bir bireysel performans sergileyebilir ama takımlarının durumunun play-off yarışına dahil olmakta zorlanacaklarını düşünüyorum. Yine de kuracakları kadroları bir görmek lazım elbette.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …