Güncel Haberler

Başkan Ali Koç, Basketbol Takımının Yapılanmasına Dair Açıklamalar Yaptı

Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı Ali Koç gündeme ilişkin açıklamalar yaparken, Fenerbahçe Beko basketbol takımı hakkında da önemli konulara değindi.

Basketbol takımının 2020-21 sezonunu değerlendirirken gelecek sezonun planlarına dair de açıklamalarda bulundu:

Basketbol konusu açılmışken BGL’de şampiyon olan takımımızı ve Anadolu Efes kulübünü de kutlayalım. Son birkaç senedir Türk takımlarının ne kadar Final Four’a kaldığına ve 2 kupaya baktığımız zaman aslında Türkiye, Avrupa erkek basketbolunda önemli bir noktada. Sertaç Bey geldikten sonra ki çok geç alınmış bir karar; ben Sertaç’ın eskiden basketbol oynadığını bile bilmiyordum. Meğer 3 tane Türkiye kupası varmış. Bu reklamın karşılığını isterim (Sertaç Komsuoğlu’na bakarak). Sertaç Bey geldikten sonra bir hayat geldi takıma. Takımımızı son dakika kurmak zorunda kaldığımız için arzu ettiğimizden daha farklı bir transfer politikası izledik. Müthiş bir EuroLeague sezonu başladı; Efes‘i yendik. CSKA‘ya içeride son baskette, Bayern Münih’e ise 20 sayı öndeyken kaybettik. 4-0 başlayacaktık; 2-2 oldu. Kötü başladık ama devamında acayip bir seri geldi. Acayip skorlarla acayip bir seri…

Sertaç Bey geldikten sonra takımın havası değişti. Hoca (Igor Kokoskov) ligi ve EuroLeague’i tanımaya başladı. Birden bire arka arkaya çok önemli sonuçlar geldi. Bir ara son 16 maçın 15 veya 14’ünü kazanmıştık. Obradovic gibi efsanevi bir hocadan sonra bu dönüşümü yapmak kolay değil. Ona da burada şapka çıkarmak lazım. Türk basketbolu bu noktaya geldiyse onun da büyük katkısı var. Yaşattığı her mutlu an için ona da şükranlarımızı sunarız. Onun liderliği hem Fenerbahçe’yi hem Türk basketbolunu farklı bir noktaya taşıdı. Bütçe 31 milyondan 19 milyona düştü. Zor bir sezon olacağı belliydi. Hoca, Maurizio (Gherardini) ve Sertaç’ın kimyasıyla çok hoşumuza giden sonuçlar almaya başladık. Final Four’a kalacağımıza da inanıyorduk. Ama artık ne günah işlediysek şans hiç bizim lehimize olmadı. Bizim dönemimizdeki ilk Final Four’a 3 rekor kırarak gittik. En fazla galibiyet, en çabuk playofflara kalma ve içeride namağlup rekorlarıyla gidip ilk 5’in 4’ü sakatlandı. Bu seneki CSKA serisine geldik. Onlar aşılı, biz aşısız. COVID’den ciddi bir darbe yedik. Sonra Vesely sakatlandı, gerisini biliyorsunuz. Şimdi diyeceksiniz ki; “bize niye bugünü anlatıyorsunuz?”.

Önümüzdeki sezona geçelim. Bizim önümüzdeki sezona kadromuz hazır, inanabiliyor musunuz? Belki bir iki dokunuş yaparız ama onlar da yıldız oyuncular değil. Bizim el sıkıştığımız oyunculara imza attırabilmek için diğer takımlar ciddi paralar teklif ediyorlar. Yerlilerimiz konusunda zaafımız vardı; onu da bu sene giderdik. Türk oyuncular arasında rekabet olmadığı için bence rehavete kapılanlar oldu. Önümüzdeki sezon çok farklı bir Fenerbahçe basketbol takımı göreceksiniz. Buna inanın.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Basketbol şubesinin ekonomik durumu da değerlendiren başkan Koç şu ifadeleri kullandı:

Eskiden basketboldaki açığımız 18-19 milyon euro civarındaydı. Şu anda 11-12 milyon euro düzeyinde. Voleybol, kürek gibi diğer sporları da eklediğimizde bu açık 25 milyon euro’yu buluyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …