Güncel Haberler

Real Madrid, Yabusele Yarışında Fenerbahçe’den Önde!

Bu sezon Turkish Airlines Euroleague‘de bir çok oyuncu takımlarının aksine bireysel anlamda önemli işlere imza attılar ve şimdiden transfer gündeminde en üst sıralarda yer alıyorlar.

İşte bu isimlerden biri de bu sezon Asvel Villeurbanne forması ile izlediğimiz NBA patentli forvet Guerschon Yabusele.

Fransız 4 numara 15min’in haberine göre öncelikle NBA opsiyonlarını değerlendirecek ve istediği gibi bir kontrat alamazsa büyük ölçüde Real Madrid ile anlaşacak. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko da onunla ilgileniyor ama İspanyol ekibinin eğer NBA olmazsa transferi bitirdiği söyleniyor. İddiaya göre Fransız forvetin kontratonda bu yaz için NBA çıkış maddesi olmayacak ve yıllık 1.2 milyon Euro kazanacak.

Fenerbahçe Beko da zaten bu nedenle rotasını serbest kalacak bir diğer forvet Achille Polonara’ya çevirmiş durumda.

2.02 metre boyunda olan 25 yaşındaki Fransız 4 numara bu sezon 30 maçta 26 kez ilk 5 başladı ve ortalama 25:07 dakika süre aldı. Bu maçlarda 11.0 sayı, %38.4 3sayı, 4.2 ribaund, 1.2 asist, 11.0 verimlilik puanı istatistkleri ile katkı verdi.

EDİTÖR YORUMU:

Yabusele’nin en önemli özelliği 4 numradan bulduğu yüksek yüzdeli ceza üçlükleri kuşkusuz. Bu sayede Asvel gerektiğinde 4 dışarıda oynayarak, saha yerleşimini verimli yaparak alçak postta Fall, Noua, Hayes gibi uzunlarını daha rahat kullandığı gibi Cole ve Lighty gibi delici kısaların da daha fazla alan bulmasını sağladı. Bu arada ikili oyunlarda dışa devrilerek gönderdiği üçlüklerle de çok can yaktığını belirtelim. Pozisyonu için güçlü bir fiziğe sahip olması ve fazla kilolarından arınarak atletik özelliklerini artı patlayıcılığını ön plana çıkarmasıyla beraber artık yüzü dönük dribbling üstü de skor üretebilen bir oyuncu konumunda. Ayrıca boyalı alanda da çok daha verimli bir silaha dönüştü ve sırtı dönük opsiyonlarının yanı sıra pas dağıtımı da yapabilen, bu nedenle de savunulması zor bir isim. Atletizmini Euroleague sahnesinde daha fazla ön plana çıkarmaya başlayan Fransız forvet hem yardım savunmalarında hem de ters zayıf taraftan gelerek yaptığı bloklarla faydalı bir isim oyunun bu bölümünde de.

Hücumda önemli eksilerinden biri orta mesafe tehditinin olmaması. Genelde potaya gitmeyi tercih ediyor ve bu esnada pas konusunda da çok başarılı değil, bu da kapanan savunmalara karşı trafik içerisinda top kaybı yapma olasılığını arttırıyor. İşin savunma tarafında da halen geliştirmesi gereken çok nokta var. Öncelikle kilolarından kurtulmuş olsa da halen bacakları özellikle yanal haraketlilik konusunda ağır, bu da ikili oyunlarda kısaların karşısında kalmakta zaman zaman zorlanmasına neden oluyor. Ayrıca güçlü bir fiziğe sahip olsa da alçak post savunması konusunda tecrübesiz ve pozisyon bilgisi zayıf bir isim.

Fenerbahçe eğer elinde Pierre’i tutmayı başarırsa bu hamleye zaten ihtiyacı yok. Ama tutamazsa evet onun yerine bir çok artısıyla değer katacak bir isim olur Yabusele. Diğer taraftan zaten Real’in bu transferi büyük ölçüde bitirdiğini biliyoruz ve koç Laso’nun artık Thompkins ile Randolph’un sürekli sakatlık problemi yaşamalarından sıkıldığını düşünüyorum. Yabusele ile 4 numarada daha genç daha dinamik ve daha istikrarlı bir silaha sahip olacakları kesin ve üstelik Randolph’dan da daha ucuz bir opsiyon kesinlikle. Ama hem Thompkins hem de Randolph’un gelecek sezon sonuna kadar geçerli kontratları var, dolayısıyla bu transfer biraz da Deck’in 4 numaradaki boşluğunu doldurmak için yapılacak. Tempolu oynamayı seven ve uzunların dış şutlarının kritik olduğu bir sistemde oynayan Real için kesinlikle nokta atışı bir transfer olacağını ve uzun süreli bir kontratla genç forvet ile ankaşacaklarını tahmin ediyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …