Güncel Haberler

İDDİA: Fenerbahçe ile CSKA İtalyan Yıldızın Peşinde!

Turkish Airlines Euroleague‘in son yıllardaki en başarılı takımları arasında yer alan temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko ve CSKA Moskova İtalyan yıldızın transferinde karşı karşıya.

İtalya kaynaklı Virgilio Sport’un haberine göre iki ekip de TD Systems Baskonia ile kontratı bu yaz sona erecek olan Achille Polonara ile yakından ilgileniyorlar.

2.02 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli uzun bu sezon Euroleague sahnesinde 33 maçtan 29 tanesinde ilk beş başlarken ortalama 30 dakika sahada kaldı ve 12.2 sayı, %44.3 3sayı, 6.6 ribaund, 1.9 asist, 1.2 top çalma istatistikleri ile kariyerinin en iyi rakamlarına ulaştı.

EDİTÖR YORUMU:

Solak İtalyan’ın öne çıkan en önemli özelliği atletizmi. Ayrıca enerjisi, agresif oyun tarzı ve potaya gidişlerde ortaya koyduğu patlayıcılık seviyesi de gerçekten dikkatlerden kaçmayacak noktalar. Bu özellikle onun hücumdaki artılarına katkı sağlasa da asıl skor gücünü dış şut tehditi ile yarattığını da belirtmek lazım. Özellikle koç Ivanovic’in onu 5 numaraya çektiği anlarda 3 sayılık atışlarla rakip uzunların canını sıkan, rakiplerin savunma yerleşimlerini tam anlamıyla bozan bir oyuncu, ikili oyunlar sonrası dışa açıldığı anlarda çok etkili. Diğer taraftan 4 numarada görev aldığında sola bastığı çabuk ilk adımı ve atletizmi sayesinde yüzü dönük hücumlarda rakiplerini geçebiliyor, potaya yönelebiliyor. Hücumdaki bir diğer artısı da yüksek tempoda, açık alanda çok iyi bir bitirici olması, bir uzun olmasına rağmen kanatlardan koşarak hızlı hücumu bitiren isim oluyor genelde, hatta savunma ribaundunu kendi aldığında direkt dribbling ile tam sahayı geçirip kendi bitirebiliyor da. Gelelim bir diğer önemli artısına, o da hücum ribaundları. Rakip pota altında bu sezon takımına bir çok kez ikinci şans sayıları kazandırdı, hem atletizmi ve savaşçı kimliği, fiziksel temastan kaçmaması hem de pozisyon bilgisi sayesinde bu alanda ligin en iyi isimlerinden biriydi bu sezon. Savunma tarafında da atletizmini, uzun kollarını ve pozisyonuna göre çabuk ayaklarını avantaja dönüştürüyor. Bu artılarıyla tepe ikili oyunlarında kısalar karşısında da sorun yaşamadan kalabiliyor, ona karşı kısalar ters eşleşme yaratamıyorlar. Blok tehditi de üst seviyede olan bir isim ki özellikle zayıf taraftan getirdiği yardımlarla rakiplerin hücumlarını bloklarıyla bozabiliyor, konsantrasyonu ve rotasyon bilgisi yüksek. Özetle enerjisi tıpkı hücum tarafında olduğu gibi burada da çok iyi, savaşan, her pozisyonun içinde kalmaya çalışan bir uzun.

Polonara adına geliştirmesi gereken yönlere bakacak olursak öncelikle top tekniğinin yetersiz olduğunu, potaya direkt penetrelerle gidebildiğini ve daha çok sol elini kullandığnı söyleyebilriz. Ayrıca penetrelerde orta mesafe tehditi de oldukça sınırlı. Diğer tarafta asist özelliği de beklentilerin altında, daha çok son bitirici olarak kullanılan, topsuz koşularda ya da potaya gidişlerde topu potaya göndermeyi seven, ekstra pası düşünme mentalitesine sahip olmayan bir uzun. Bu da onun toplu etkinliğini oldukça sınırlı kılıyor ve savunmaların onu analiz etmesini, önlem almasını kolaylaştırıyor. Diğer taraftan dış şut tehditi ceza atışlarında yüksek ama mekaniği ağır olduğu için rakipler bir kaç adım geriden bile gelerek onun şutunu bozabiliyor. Son olarak alçak postta sırtı dönük silahları olmadığını, Fenerbahçe’nin alışık olduğu Melli ve Barthel gibi isimlerin aksine daha çok yüzü dönük silahlarının ön plana çıktığını belirtelim.

Konuya Fenerbahçe açısından bakarsak ve Vesely ile Pierre’in takımda kalacağını varsayarsak Polonara iki isimle de birlikte sahada yer alabilecek özelliklere sahip. Atletizmi, çalışkanlığı, enerjisi, yüksek motoru ve oyun içindeki istikrarı, devamlılığı ile çok faydalı olabilecek bir isim. Özellikle patlayıcılığı ve atletizmi ile sarı lacivertli taraftarların da gönlünde yer edinebilecek bir isim. Ancak pasör özelliklerinin sınırlı olması ve hücumdaki yeteneklerinin tek düze olması, onu yönetecek oyun kurucunun onu verimli kullanabilmesi ile de yakından alakalı ve bu isim De Colo değil kesinlikle. Polonara, Vesely ve Pierre olacaksa, saf ve pasör bir oyun kurucu da gerekli. Ama özetle Polonara’nın çok faydalı ve değerli bir parça olacağını söyleyebilriz rahatlıkla.

https://www.youtube.com/watch?v=ed4-X9iJRkA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …