Güncel Haberler

Koç Itoudis, Anadolu Efes Maçı Öncesi Değerlendirmelerde Bulundu

Temsilcimiz Anadolu Efes’in Turkish Airlines Euroleague Final Four’da yarı final maçında karşılaşacağı CSKA Moskova‘nın koçu Dimitris Itoudis açıklamalarda bulundu.

İki takım 2019 Final Four’undaki finalin rövanşını oynayacaklar.

2018-19 sezonunun şampiyonu olan, yani teknik olarak son Euroleague şampiyonu ünvanına sahip olan CSKA Moskova ile temsilcimzi Anadolu Efes 28 Mayıs Cuma günü çok önemli bir maça çıkacaklar. Karşılaşma öncesi Yunan koç açıklamalarda bulundu.

Şampiyonluk yaşayan takımla bugünkü kadro arasında önemli değişiklikler olmasına rağmen geleceğe umutla baktığını belirten Itoudis, “Takımımızın sahaya çıkmak ve en üst seviyede rekabet etme isteği var. Geçmişte yaşananlar geçmişte kaldı. Geleceğin kararını geçmişe bırakamayız. Şu anı yaşamak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Itoudis, benzer bir sebeple Anadolu Efes ile normal sezonda oynadıkları maçlarda bir çıkarım yapmalarının mantıklı olmadığını dile getirdi. Normal sezonda iki takımın oynadığı maçlardan ilkini CSKA 35 sayı farkla kazanırken rövanşta Anadolu Efes rakibini 30 sayılık farkla devirmişti. Itoudis, normal sezon mücadeleleri hakkında “Anadolu Efes‘e çok kötü kaybetmiştik. Bizden çok daha iyi oynadılar. Bizim maçtan önce dinlenme şansımız olmamıştı, Tel Aviv’den İstanbul’a gidiyorduk. Biz çok kötü oynadık ve hak ettiğimiz bir mağlubiyet aldık. Biz de daha önce Efes’i benzer şekilde yenmiştik ama o maçın ne zaman oynandığını hatırlamıyorum bile. Çok çok önceydi.” açıklamalarını yaptı.

Anadolu Efes’in Vasilije Micic ve Shane Larkin ile ligin en iyi guard ikililerinden birisine sahip olduğunun farkında olduklarını belirten Itoudis, Rodrigue Beaubois için de “saf skorer” tanımını kullanıyor. Krunoslav Simon‘ın kritik anlarda sorumluk almaktan kaçınmadığını belirten Itoudis, Sertaç Şanlı ve Tibor Pleiss’ın takımın ne kadar önemli parçaları olduğunun farkında olduğunu söylerken Chris Singleton’ın 5. maçtaki performansını da övüyor.

Itoudis, lacivert-beyazlı temsilcimizin kadrosu hakkında konuşurken “Adrien Moerman play-off’larda çok etkili olmadı ama o da kesinlikle harika bir skorer. Doğuş Balbay da tam bir savunma uzmanı. Her oyuncu takıma katkıda bulunuyor. Anadolu Efes kesinlikle çok komple bir takım.” sözlerini kullandı.

Itoudis, bu kadar güçlü bir rakiple karşılaşacakları bile yaklaşımının değişmediğini ve oyuncularına da buna aktardığını söylerken “Zaferler kazandığınızda bile mütevazı olmanız gerekiyor. Eskiden ‘kazandığınız her başarı önemlidir, ancak onları geçmişte bırakmanız gerekir.’ derdim.” diyerek anlatıyor.

Geçmişteki başarıların çok da önemli olmadığını tarihte ilk kez üst üste 6 Final Four’da boy gösteren bir koçtan bahsederken söylemek pek mümkün değil. Itoudis, böyle bir başarının sözleşmesini 2 yıl daha uzattığı CSKA Moskova’nın parçası olarak yaşamanın kendisi için gurur verici olduğunu belirtiyor. Itoudis, “Böyle bir kulüpte olduğum için onur duyuyorum. Ancak bu işler karşılıklı. Bu kulübe ait olduğumu hissediyorum, onlar da bana bu duyguu yaşatıyor. Bana değer veriyorlar. Bu en öenmli şey. Bir insan çalıştığı yere ait olduğunu hissettiğinde elinden gelenin en iyisini yapmak ister.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …