Güncel Haberler

2020-21 Euroleague Sezonun En İyi Beşi: Walter Tavares

Turkish Airlines Euroleague‘de Final Four heyecanının başlamasına sayılı günler kala sezonun en iyi beşinin son adayı da açıklandı.

Daha önce Lucic, Micic, Mirotic ve Pangos’un girdiği bu elit beşin son üyesi de Real Madrid‘in Yeşil Burun Adalı dev uzunu Walter Tavares oldu.

Tarihte ilk kez takım kaptanları ve antenörlerin de medya mensupları ve seyirciler ile birlikte oy kulldığı seçimin sonunda tecrübeli pivot da sezonun en iyi beşindeki yerini almış oldu.

29 yaşındaki tecrübeli uzun 4 yıllık Euroleague kariyerinde en iyi hücum performanslarından birini sergilediği sezonda aynı zamanda 1.8 blokla da 2020-21 sezonun blok kralı olmayı başardı. Ribaund sıralamasında ise 8.0 ortalamayla 2. sırada yer alan Tavares, 18.1 verimlilik puanı ortalamasıyla da bu alanda 5. sırada bulunuyor.

11.4 sayı ortalamasıyla bu alanda kariyerinin zirvesine çıkarken, aynı zamanda sezonun en fazla iki sayılık atış isabeti bulan 2. oyuncusuydu. Ayrıca maç başına 1 top çalma ortalamasıyla da bunu yapabilen 3 pivottan biri oldu bu sezon.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …