Güncel Haberler

2020-21 Euroleague: Sezonun En İyi 2. Beşi Açıklandı!

Turkish Airlines Euroleague‘de Final Four’a sayılı günler kala sezonun en iyi beşinin açıklanmasının ardından en iyi 2. beş de duyuruldu.

Takım kaptanları, koçlar, taraftarlar ve medya mensuplarının oylarıyla belirlenen en iyi ikinci beşte temsilcilerimizde Anadolu Efes forması giyen Shane Larkin ve Fenerbahçe Beko forması giyen Nando De Colo da yer aldılar.

İkinci beşi tamamlayan diğer isimler ise Olimpia Milano’dan Shavon Shields, CSKA Moskova’dan Will Clyburn ve FC Barcelona’dan Brandon Davies oldular.

Final Four’da ülkemizi temsil edecek olan Anadolu Efes’in yıldızı Larkin ise 15.0 sayı ortalamasıyla bu alanda 10. sırada yer alırken, top çalma ve verimlilik puanı alanlarında ise 9. sırada yer almıştı.

Kariyerinde 6. kez en iyi beşlere seçilme başarısı gösteren De Colo bu sezon 15.8 sayı ortalamasıyla en skorer 6. oyuncu olurken, %50-%50-%90 şut isabet oranlarıyla bireysel anlamda iyi bir sezonu geride bırakmış oldu.

Milano’nun Danimarkalı forveti Shields 16.4 sayı ortalamalasıyla en skorer 4. oyuncuydu ve aynı zamanda verimlilik puanı kategorisinde de 6. sırada yer almıştı.

CSKA’nın yıldızı Clyburn ise 14.1 sayı ortalamalsıyla mücadele ederken play-off serisinde temsilcimiz Fenerbahçe karşısında sergilediği verimlilik puanı ortalamalasıyla da Euroleague tarihine geçmişti.

Barcelona’nın uzunu Davies ise takımının Zenit serisindeki ribaund ve verimlilik lideri olurken sezonu da 12.1 sayı, 4.3 ribaund ortalamalarıyla tamamlamıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …