Güncel Haberler

İDDİA: Galatasaray İki Eski Oyuncusunu Gündeme Aldı

Bu sezon ING Basketbol Süper Ligi‘nde küme düşme tehlikesini son haftalarda atlatan Galatasaray, yeni sezonun planlamasına şimdiden başlıyor.

Basketfaul’de yer alan habere göre sarı kırmızılılar geçen yaz takımdan ayrılan Ege Arar ve Can Korkmaz ile yeniden anlaşmak istiyor. İki ismin de bu yaz takımları ile kontratları sona eriyor, serbest kalıyorlar.

Daha önce alt yapılarda da Galatasaray’ı başarılı şekilde temsil eden 2.07 metre boyunda olan 24 yaşındaki Ege, bu sezon Petkim Spor foması ile BSL’de 7.8 sayı, 5.6 ribaund, 1.6 asist istatistikleri ile katkı verebilmişti.

1.87 metre boyunda olan 28 yaşındaki Can ise Türk Telekom formasıyla BSL’de 7.0 sayı, %44.0 3sayı, 1.7 ribaund, 3.1 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Yabancı sayısının 5 olarak sınırlanmasıyla beraber artık BSL sahnesinde yerli oyuncuların değeri daha da arttı ve hem Ege hem de Can bu sezon rahatlıkla ilk 5 başlayıp iyi katkı verebilecek, bir play-off takımının ana rotasyonunda görev alabilecek seviyed olduklarını net olarak gösterdiler. Dolayısıyla Galatasaray bu transferi gerçekleştirip Yiğit ve Göksenin’i de elinde tutarsa yerli rotasyonunu önemli derecede güçlendirmiş oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …