Güncel Haberler

Furkan Korkmaz: “Bu Sene O Sene”

NBA‘de ülkemizi Philadelphia 76ers forması ile temsil eden Furkan Korkmaz, S Sport’ta NBA Günlüğü programına konuk oldu.

Genç yıldız öncelikle şampiyonluk hedefi konusunda açıklamalarda bulundu:

Philadelphia’daki dördüncü senem. Açık konuşmak gerekirse en çok ümitlendiğim sene Toronto Raptors’a yedinci maçta kaybettiğimiz sezondu. O sene Raptors’ı geçebilseydik şampiyon olabileceğimize inanıyordum. Bir de bu sene çok fazla hissediyorum. Oyuncu olarak takımın neler yapabileceğini hissedersiniz. Bu sene şampiyonluk ihtimalimizin çok yüksek olduğuna inanıyorum.

S Sport & Eurohoops

Yeni koç Doc Rivers’ın takımdaki görev süresini de değerlendiren ve kişisel uyumundan da söz eden Furkan Korkmaz, şöyle konuştu:

Doc Rivers ile 5-6 aydır beraberiz. Bence bu süre birisini tanımak için yeterli bir süre. Koçla da gerçekten çok iyi bir kimyamız var. Kendisini takıma çok iyi adapte etti ve kendini çok iyi anlattı. Hem otoriteyi kurmakta hem de samimiyeti yakalamakta iyi bir iş çıkarttı. Tabii ki sezon içerisinde iyi oynadığınız, kötü oynadığınız, koçla daha iyi geçindiğiniz dönemler oluyor. Genel anlamda Doc Rivers’ın organizasyonda bir heyecan yarattığını söyleyebilirim.

S Sport & Eurohoops

Kişisel gelişim süreci ile ilgili ise Furkan Korkmaz’ın görüşleri şu şekilde:

Her zaman daha iyisini yapabileceğimi düşünüyorum. Her sene daha iyisini yapmak için çalışacağım ama bu sene genel anlamda takımın benden istediğini sahaya yansıtmış durumdayım. Tabii ki sezon içerisinde inişler çıkışlar olabiliyor. Ufak sakatlıklar yaşadım. Onların dönüşleri oluyor.

S Sport & Eurohoops

Takım arkadaşlarının sezon performanslarına değinen Furkan Korkmaz, şu ifadeleri kullandı:

Ben Joel (Embiid)’in MVP olması gerektiğini düşünüyorum. Yılın Savunmacısı ödülünde de Ben Simmons’ı zirveye yazabilirim. Oynadığı süreye göre hem hücumdaki hem de savunmadaki katkısı çok önemli. Oyunun iki tarafında da önemli bir sorumluluk alıyor, bu çok zor. Ben Matisse Thybulle’u en iyi savunmacı olarak saymasak da savunma beşlerinden birinde olması gerektiğini düşünüyorum. MVP ve Yılın Savunmacısı ödüllerinde de Embiid ve Simmons’ı destekliyorum.

S Sport & Eurohoops

NBA’de Brooklyn Nets‘i izlemekten keyif aldığını söyleyen genç oyuncu, şunları belirtti:

Brooklyn izlemesi çok keyifli bir takım. Ne kadar rakip olsam da maçlarını izlerken keyif alıyorum. Bireysel yetenek anlamında çok derin bir kadroya sahipler. Kadroda yer alan 10. – 11. oyuncular bile maça geldiğinde oyunun gidişatını değiştirebiliyor. Derin bir rotasyonları var. Play-off’lar tabii ki çok farklı oluyor. Daha önce birçok yıldız isimlerin bir arada olduğu senelerde beklediklerini alamadıklarını gördük. Bence bundan daha da önemlisi bizim sahada ne yapacağımız. Bence yetenek ve takım kimyası olarak birbirine çok uyumlu bir ekibiz. Bu yüzden play-off’ta çok tehlikeli olacağımızı düşünüyorum.

S Sport & Eurohoops

Play-in turnuvasıyla ilgili de konuşan Furkan Korkmaz, “Dün Tobias Harris play-in hakkında “Biz oynamadığımız için kulağa hoş geliyor.” dedi. Ben play-in atmosferinde olmadığım için bunu çok hissedemedim ama ben de çok taraftarı değilim bu formatın. Sonuçta normal sezon boyunca bu sıralamayı kazanmak için oynuyorsunuz. Diğer taraftan bakarsak izleyiciler için ekstra keyifli maçlar oluyor. Play-off’tan önce rekabetin iyice arttığı maçlar oluyor. Bu yüzden keyifli bence” şeklinde konuştu.

Son olarak playoff yolunda olası rakipleriyle ilgili konuşan Furkan Korkmaz, şunları söyledi:

Indiana ve Washington ile sezon içerisinde oynadığımızda genelde üstün taraf bizdik. O maçlarda da bence takım kimyamızı sahaya çok iyi yansıtamadık ama kazanmayı başardık. Bu iki takımdan da çekincemiz yok. Bu sene hiçbir takımdan çekincemiz yok. Indiana biraz daha farklı bir basketbol oynuyor. Ben bu yüzden onlarla oynayacağımız serinin daha heyecanlı olacağını düşünüyorum. Ben de maçları heyecanla bekliyorum.

S Sport & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …