Güncel Haberler

Fenerbahçe, Eksik Düşen Kaf-Kaf Karşısında Zorlandı (Koç Sarıca ve Morgan diskalifiye edildi)

ING Basketbol Süper Ligi yarı final serisi ilk maçında Fenerbahçe Beko konuk ettiği Pınar Karşıyaka karşısında zorlansa da 83-79’luk skorla kazanmayı bildi ve seriye 1-0 önde başlamış oldu.

Koç Sarıca ikinci çeyreğin bitimine 4 dakika kala ikinci teknik faulünü alırken diskalife edilirken, bitime 7 dakika kala da Morgan üst üste 2 teknik faul alarak oyundan atıldı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Fenerbahçe Beko‘da Nando De Colo 22 sayı, 3 ribaund, 7 asist ile öne çıkarken, Danilo Barthel 14 sayı, 7 ribaund, 2 asist ve Jan Vesely 12 sayı, 7 ribaund, 3 asist ve Dyshawn Pierre 10 sayı, 2 ribaund, 4 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Karşıyaka cephesinde ise Tony Taylor 20 sayı, 3-7 3sayı, 3 ribaund, 2 asist ile en skorer isim olurken, Sek Henry 16 sayı, 4-12 3sayı, 3 ribaund, 3 asist, Amath M’Baye 14 sayı, 2 ribaund, 2 asist ve Semih Erden 10 sayı, 6 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler De Colo’dan gelen üst üste üçlüklerle maça çok diri ve agresif başladılar. Kaf-Kaf ise Taylor’ın skorer oyunu ile ayakta kalmaya çalıştı ama Fransız yıldızdan ilk çeyrekte gelen 15 sayı ev sahibinin ilk 10 dakikayı 28-22’lik skorla önde kapatmasını sağladı. İkinci çeyreğin başında Karşıyaka’dan reaksiyon geldi ve 10-2’lik seriyle de öne geçmeyi başardılar. Fenerbahçe ise 6-0’lık seriyle cevap vermede gecikmedi. Bu çeyreğin bitimine 4 dakika kala koç Sarıca hakemlere itirazdan dolayı ikinci teknik faulünü aldı ve diskalifiye edildi. Çeyreğin ikinci kısmında Fenerbahçe’de de Vesely de devreye girdi ve fark açılmaya başladı, devreye ev sahibi 51-42 ile önde girmeyi başardı.

İkinci yarının ilk bölümünde Karşıyaka, Semih ve Taylor’ı devreye sokup farkı kapatmaya çalıştı. Ancak sarı lacivertlilerin Guduric’i devreye sokması ve ondan gelen üçlüklerle fark kapanmadı ve koç Kokoskov’un öüğrencileri son çeyreğe 67-57’lik üstünlükle girdiler. Son çeyrekte Kaf-Kaf yarı sahada etkili bir baskıyla başladı. Hücum ribaundlarını daha fazla zorlayan misafir takım, tempoyu da arttırarak Henry liderliğinde bir seri yakaladı ve farkı 4 sayıya kadar indirdi. Ancak Karşıyaka’nın yakaladığı bu ivmeyi yine kendisi bozdu. Morgan’ın bitime 7 dakika kala üst üste aldığı 2 teknik faulle oyundan atılması işin rengini değiştirdi. Kaf-Kaf’ın boyalı alandaki üstünlüğü ortadan kalktı ve kısalar da şut sokamayınca hücumda tıkanmaya başladılar. Fenerbahçe maçın kontrolünü eline aldı ve son bölüme rahat girecekleri düşünülüyordu. Ama M’Baye’nin yüzü dönük çembere giderek oyunu forse etmesi ile tekrar oyuna tutundular. Bitime 1.20 kala Fenerbahçe farkı 7 sayıya çıkarsa da Henry gönderdiği üçlük ve çaltığı toplam takımının maça ortak olmasını sağladı ama üst üste kaçan üçlüklerin ardından 4 farkı azaltamadılar ve skor 83-79 ile Fenerbahçe lehine tescillendi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …