Güncel Haberler

RESMİ: CSKA ile Koç Itoudis Yeni Sözleşme İmzaladı

CSKA Moskova, Yunan koçu Dimitris Itoudis ile yeni bir kontrat konusunda anlaşmaya vardı.

Turkish Airlines Euroleague Final Four’da temsilcimiz Anadıolu Efes’in rakibi olan ve VTB Ligi yarı final serisinde de Zenit ile karşılaşacak olan Rus ekibi Yunan koç ile yeni sözleşme imzalandığını duyurdu.

Tecrübeli koç ile 2 yıllık yeni sözleşme imzalandığını açıklandı. Bildiğiniz üzere Yunan koç 2014 yazından bu yana takımın başında ve yeni sözleşmesi 2023 yazında sona erecek.

Rus ekibi bu sezon Euroleague sahnesinde 24 galibiyet – 10 galibiyetle normal sezonu 2. sırada tamamlamış ve play-off serisinde de temsilcimiz Fenerbahçe Beko’yu 3-0 ile eleyerek Final Four’da bir diğer temsilcimzi Anadolu Efes’in rakibi olmuştu.

CSKA, VTB Ligi sahnesinde ise normal sezonu 17 galibiyet – 7 yenilgi ile 4. sırada tamamlamış ve beklenenden çok daha fazla zorlandığı çeyrek final serisinde Nizhny Novgorod’u 2-1 ile geçerek yarı finalde bir diğer Euroleague ekibi Zenit ile eşleşmişti.

Koç Itoudis, CSKA kariyeri boyunca 2016 ve 2019 yıllarında Euroleague şampiyonluğu kazanırken, 2015 ve 2017 yıllarında ise 3. olarak sezonu tamamlamıştı.

Ayrıca Yunan koç liderliğindeki CSKA, 2015 dahil olmak üzere her sezon VTB Ligi şampiyonluğuna ulaştı ve Itoudis 2015, 2017, 2018 yıllarında VTB’de yılın koçu ödülünün sahibi oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …