Güncel Haberler

Baskonia ve Zenit’in Gündeminde Mickey Var!

Turkish Airlines Euroleague‘de Final Four’a kalamayan ekipler yeni sezon için çalışmalarına başladılar.

Bu sezon Khimki takım olarak büyük hayal kırklığı yaratmış olsa da Jordan Mickey kariyerinin en iyi performanslarından birini sergiledi. Bu nedenle de hali hazırda boşta olan Birleşik Amerikalı uzun ile ilgilenen bir çok ekip var. Daha önce sizlere Olympiakos ve Bayern’in devrede olduğunu iletmiştim. Son gelen haberlere göre TD Systems Baskonia ile Zenit de onunla ilgilenen takımlar arasındalar.

2.03 metre boyunda olan 26 yaşındaki Mickey, bu sezonun en büyük hayal kırıklıklarından biri olan Khimki‘de, ardarda gelen ayrılıkların sonrasında takımın McCollum ile beraber yegane iki yabancısı olarak sezonuna kadar devam etmiş ve bireysel anlamda kariyerinin en iyi dönemini geçirmişti. Birleşik Amerikalı uzun 28 maçta göre alırken 15.6 sayı, yüzde 23.9 3sayı, 5.8 ribaund, 1.5 blok, 16.5 verimlilik istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Sadece 2.03 metre boyunda olmasına rağmen pota altında adeta büyüyen isimlerden biri Mickey. Güçlü fiziği, çabuk ayakları, topu yere vurabilmesi artı orta mesafe hatta 3 sayı tehditinin bulunması, bunların yanında bu sezon sırtı dönük, alçak post silahlarını da geliştirmesiyle komple bir hücum silahına dönüşmüş durumda. Sırtı dönük hücumlarda geriye çekilerek yaptığı atışların yüzdesini arttırdığı için artık onu durdurmak daha da zor. Bunun yanında tepeli oyunlarında da içeri dikey ve çabuk devrilerek çok pozisyon yarattı ve yüksek yüzdeyle de bitirdi. Bu sezon hücum performansı hakkındaki tek eleştirimiz sadece yüzde 23.9 ile 3 sayı isabeti bulmasıydı ki normalde bu kadar kötü bir şutör değil kesinlikle. Ayrıca ribaundlar konusnuda da biraz daha agresif olması, daha fazla katkı vermesi beklenebilir. Savunmada da bloklar en çok gelişim gösterdi konu oldu ki çabuk ayakları ile tepe ikili oyunlarında da kısaların karşısında rahatlıkla kalabiliyor, kolay geçilmiyor.

Baskonia cephesinde Fall, Diop ve Jekiri gibi isimlerden dönem dönem iyi katkılar alınsa da hiçbiri istikrarlı bir katkı veremedi. Yeni sezon için pota altına özellikle skora katkı verebilecek bir ismi kadroya katmak istiyorlar ve bu konuda Mickey çok yönlü oyunu artı tempoya yatkın tarzıyla tam da koç Ivanovic’in istediği tarzda bir isim. Zenit için ise Black ve Poythress’ın durumu belirleyici olacaktır bu transfer konusunda ancak bir diğer nokta da Mickey’nin bu 2 isimle beraber de 4 numarada oynayabilme ihtimali tabiki. Yaşı ilerleyen Thomas’ın artık dakikalarının sınırlanması ve kenardan gelmesi beklenebilir. Bu nedenle de onlar adına doğru bir hamle olacağı net. Umarım hem Efes hem de Fenerbahçe Mickey hamlesini kaçırmazlar, iki temsilcimizin de uzun rotasyonunda artık taze bir kana ihtiyaçları var.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …