Güncel Haberler

Alperen Şengün Resmen Açıkladı: “2021 NBA Draftı’nda Ben de Varım!

ING Basketbol Süper Ligi‘nde Beşiktaş Icrypex formasıyla tam anlamıyla tozu dumana katan 18 yaşındaki milli oyuncu Alperen Şengün beklenen açıklamayı resmen yapt.

Genç yıldız şahsi sosyal medya hesabından bir paylaşım yayınlanarak 2021 NBA Draftı’na katılacağını ve kariyerine de yeni sezonla beraber NBA’de devam edeceğini duyurdu.

Şengün şunları yazdı:

Benim için saha içinde ve dışında yaptıkları her şey için öncelikle anneme ve babama teşekkür etmek istiyorum. Sizden daha iyi bir aile hayal edemiyorum. İyiliğim ve daha iyi bir performans ortaya koymam için beni her zaman desteklediniz ve teşvik ettiniz. Her maç daha iyi olmam için bana destek olan, yardım eden tüm koçlarıma, takım arkadaşlarıma ve teknik ekibe teşekkür ederim.

Bu sezonu takımımla birlikte en iyi şekilde bitirmek ve sonrasında da dünyanın en büyük organizasyonlarından birisi olan NBA’de oynamak için sabırsızlanıyorum.

Basketbol Süper Ligi’nde bu sezon Beşiktaş formasıyla harika bir performans gösteren Alperen, 19.2 sayı, 9.4 ribaund, 2.5 asist, 1.7 blok , 1.3 top çalma ortalamalarıyla 26.7 verimlilik puanı averajına ulaştı.

Bildiğiniz üzere takımı Beşiktaş ile beraber play-off ilk turunda Tofaş ile karşılaşacak.

Gelin birlikte ABD’nin önde gelen spor basın kurumları genç yıldızımız hakkında nasıl analizler yapmıştı hatırlayalım:

ESPN:
THE ATHLETIC:
Resim

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …