Güncel Haberler

2020-21 BSL Normal Sezon Ödülleri

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 2020-21 normal sezonu geride bıraktık.

Play-off maçlarının başlamasına sayılı saatler kala ben de sizler için normal sezonun en başarılı performanslarını derledim ve ödülleri sahipleriyle buluşturdum. Keyifli okumalar.

SEZONUN FLAŞ TAKIMI:

Sezona genç yerli ve yabancı oyunculardan kurulu bir proje takımı olarak başlayan, sonrasında sezon ortasında koç Bıyıktay ile yolları ayırarak koç Kandemir’i göreve getiren Beşiktaş Icrypex, Blackmon ve Berry hamleleriyle beraber genç oyuncular Alperen ve Şehmus’un parmak ıssırtan gelişimleri, performansları birleşince hem keyif veren hem de bunu sonuçlara yansıtıp kazanmayı bilen bir takıma dönüştü. Beşiktaş’ın kadrosunda yer alan 15 oyuncunun yaş ortalaması sadece 22 ve bu kadroyla normal sezonu 5. sırada bitirerek play-off’lara kalmak gerçekten ayakta alkışlanacak bir başarı.

Resim

SEZONUN EN İYİ KOÇU:

Bu sezon bir kez daha ligimizin en düşük bütçeli takımı HDI Sigorta Afyon Belediyespor‘du ve bir kez daha takımı 1982 doğumlu genç koç Can Sevim‘e emanet etmişlerdi. Onun yönetimindeki teknik kadronun sezon başında Wright, Kairys, Cruz, Leissner, Macura gibi isimlerle yaptığı nokta atışı seçimler, bir kez daha lige renk katan, pandemi önlemleri nedeniyle taraftarı olmasa da kendi sahasında büyük takımlara dahi kök söktüren bir takım oluşturmalarını sağladı. Ayrıca alt yapılardan beri çok şey beklediğimiz Egemen’i adeta diriltmeleri, Sinan gibi savaşçı, çok yönlü ve sağlam karakterli bir ismi basketbolumuza kazandırmaları da biri diğer artılarıydı. İşte tüm bu güzel işlerin başında olan genç koç Sevim de alkışlarla bu ödülün sahibi oldu sonuna kadar hak ederek. Kendisi covid nedeniyle ligin son maçlarında takımının başında yer alamamıştı ama sadece testinin pozitif olduğunu durumunun ciddi olmadığını öğrendik, rahatladık. Yine de acil şifalar ve tebrikler diliyoruz tekrar.

SEZONUN EN İYİ YERLİ BEŞİ:
(Takımların başarılarına ve G-G-F-C-C formasyonuna göre en az 15 maçta görev almış isimler seçilmiştir.)

  • Alperen Şengün (Beşiktaş Icrypex): 19.4 sayı, 9.4 ribaund, 2.5 asit, 26.8 verimlilik
  • Şehmus Hazer (Beşiktaş Icrypex): 15.3 sayı, 4.3 ribaund, 4.0 asist, 13.2 verimlilik
  • Egemen Güven (HDI Sigorta Afyon): 10.5 sayı, 6.7 ribaund, 1.6 asist, 12.0 verimlilik
  • Berk Uğurlu (Tofaş): 8.7 sayı, 2.7 ribaund, 5.8 asist, 11.5 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka Tekfen): 12.2 sayı, 3.8 ribaund, 3.8 asist, 10.4 verimlilik

SEZONUN EN İYİ YABANCI BEŞİ:
(Takımların başarılarına ve G-G-F-F-C formasyonuna göre en az 15 maçta görev almış isimler seçilmiştir.)

  • Mouhammadou Jaiteh (EH Gaziantep): 16.1 sayı, 11.0 ribaund, 2.1 asist, 21.71 verimlilik
  • Raymar Morgan (Pınar Karşıyaka): 16.0 sayı, 7.3 ribaund, 2.1 asist, 19.2 verimlilik
  • Sam Dekker (Türk Telekom): 15.4 sayı, 5.6 ribaund, 2.2 asist, 17.7 verimlilik
  • Francisco Cruz (HDI Afyon Belediyespor): 19.7 sayı, 3.5 ribaund, 5.5 asist, 17.2 verimlilik
  • James Blackmon (Beşiktaş Icrypex): 18.5 sayı, 3.4 ribaund, 2.2 asist, 15.4 verimlilik

SEZONUN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bir çoğumuzun bu sezon onu Beşiktaş Icrypex forması giyerken halen 18 yaşında olduğuna inamadığımız müthiş yetenek Alperen Şengün gerek soğuk kanlı ve olgun karakteri gerekse her iki pota altında da ortaya koyduğu dominant performansla sıkça adından söz ettiler, zaten haftanın ve ayın MVP’si ödüllerini defalarca toplamıştı. Sezon sona erdiğinde elde ettiği 26.8 verimlilik puanı ortalaması ise tam anlamıyla parmak ıssırtacak cinstendi. Daha önce Avrupa’nın elit liglerinin hiç birinde 18 yaşındaki bir oyuncunun istatistikleri ve oyunu bu kadar domine ettiğine şahit olmamışık. Alperen bu sezon 29 maçta forma giyerken ortalama 28.2 dakika sahada kaldı ve 19.2 sayı, %67.9 2sayı, %81.2 s.atış, 9.4 ribaund, 2.5 asist, 1.7 blok, 1.3 top çalma istatistikleri ile artık bir üst seviye için hazır olduğunu gösterdi. Alkışlar normal sezonun MVP’si ödülünü verdiğimiz genç yıldızı artık gelecek sezondan itibaren gururla NBA sahnesinde izleyeceğiz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …