Güncel Haberler

İDDİA: Zalgiris, Koç Schiller’in Eski Oyuncusu Cavanaugh ile Anlaştı

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Zalgiris Kaunas, gelecek sezonun planlamasını yapmaya devam ediyor.

15min.lt ve Eurohoops’un haberine göre Litvanya ekibi bu sezon Tenerife forması ile izlediğimiz Tyler Cavanaugh ile büyük ölçüde anlaştı. Sezon sonunda transferin resmi olarak açıklanması bekleniyor, taraflar arasındaki sözleşme 1 yıllık olacak.

27 yaşında olan 2.06 metre boyundaki 4 numara Avrupa kariyerine başlamadan önce Zalgiris’in koçu Schiller’in yönettiği G-League ekiplerinden Salt Lake City Stars’da forma giyiyordu.

Bu sezon Endesa’da 33 maçta 7.7 sayı, %44.6 3sayı, 4.5 ribaund ve BCL’de ise 11 maçta 9.1 sayı, %52.4 3sayı, 4.3 4ibaund, 1.5 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Cavanaugh hücum tarafı daha kuvvetli olan bir uzun. Sahanın her yerinden şut tahditi bulunmasının yanı sıra alçak postta da silahları var, ayak hareketleri etkili ve bitirici bir uzun. Bununla beraber açık alanda da gerek trailer gelerek gerekse tepe ikili oyunlarında mobilitesiyle etkili olabiliyor. Bu da onu neredeyse hücumda komple bir silah haline getirmiş durumda. Ayrıca yumuşak ve hassas elleri olması onu hem ikili oyunlarda içeri ya da dışarı devrilirken aldığı pasları verimli, yüksek yüzdeyle bitirmesini sağlıyor hem de ribaundlar konusunda atletik özellikleri yetersiz olmasına rağmen onu avantajlı konuma getiriyor, iyi bir ribaundçu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Gelelim eksilerine. Hücumda top kontrolü çok iyi değil, dribbling sayısı arttıkça hata yapma oranı artan basit top kayıpları yapmaya müsait bir uzun. Diğer taraftan belirttiğim gibi savunma yönü zayıf. Ayakları ağır kalıyor ve bu da onu ikili oyun savunmasında kısalara hatta çabuk ve atlet uzunlara karşı bile zorluyor. Ayrıca çember koruma ve blok tehditi konusunda vasat bir isim, takımına bu alanda da katkı veremiyor.

Zalgiris’in yeni sezonda elinde hangi uzunları tutacağını bilmiyoruz henüz. Ancak eğer Lauvergne ve Rubit kadroda yer alacaksa, Cavanaugh’ın Rubit ile birlikte sahada kalması, Lauvergne’in ise Hayes ile ikili oluşturması daha sağlıklı olacaktır. Hem Lauvergne hem de Cavanaugh sahada olursa atletizm ve savunma anlamında çok sorun yaşarlar Euroleague seviyesinde. Özetle Euroleague sahnesinde alternatif 4 numara olabilecek, savunmada takımın onun eksilerini kapatması gereken hücumda da takım arkadaşları tarafından beslenmesi gereken bir silah.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …