Güncel Haberler

RESMİ: Motum, Sezonu Nanterre’da Tamamlayacak

ING Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonun sona ermesi ve Galatasaray‘ın play-off şansı kalmamıştı. Bu nedenle de takımda ayrılıklar olması normal.

İlk ayrılık ise Avustralyalı forvet Brock Motum ile geldi. Tecrübeli forvet sezonun geri kalanını Fransa Jeep Elite Pro A‘da Nanterre forması ile tamamlayacak. Böylelikle Fransız ekibi Stone’un yerini doldurmuş oldu.

30 yaşında olan 2.08 metre boyundaki Motum, bu sezon BSL’de 29 maçta 14.7 sayı, 3.9 ribaund, 1.9 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 6 maçta 15.0 sayı, 4.8 ribaund, 2.0 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

Solak forvet, hücumda tam da beklenen katkıları verdi bu sezon. Özellikle koç Memnun’un göreve gelmesiyle beraber tempoyu arttıran ve neredeyse sadece hücum odaklı bir basketbol oynayan sarı kırmızılılarda onun dış şutları ve geçiş hücumlarındaki bitirici performansı saha yerleşimi adına çok önemliydi. Nanterre de yüksek tempoda oynayan ve hücumu önceliğine alan bir takım. Dolayısıyla Motum’un savunmadaki zaafları onlar adına sıkıntı olmayacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …