Güncel Haberler

Koç Sarıca ve M’Baye, Nymburk Galibiyetinin Ardından Konuştular

FIBA Şampiyonlar Ligi Final 8 turnuvası çeyrek final mücadelesinde temsilcimiz Pınar Karşıyaka rakibi Nymburk’u 73-84’lük skorla geçerek adını yarı finale yazdırmış, Zaragoza’nın rakibi olmuştu.

Karşılaşmanın ardından tecrübeli koç Ufuk Sarıca açıklamalarda bulundu:

Maçtan önce ribauntların kritik nokta olduğunu söylemiştim. Özellikle ilk yarıda bu konuda sorun yaşadık ama ikinci yarıda bunu düzelttik. Savunmada muhteşemdik. Çok skor üretme kabiliyetleri var. 90 sayı ortalamayla oynuyorlar. Ama bugün sadece 73 sayı atabildiler. Bu akşam sahada çok savaştık. Asla tembel oynamadık. Çok mutluyuz. İlk defa yarı finallere kaldık. Bir ilki daha başardık. Takımca hak ettiğimizi düşünüyorum. Sezon başından beri sergilediğimiz oyundan dolayı bunu hak ettik. Bütün takımımı kutluyorum. Camiamıza ve taraftarımıza hayırlı olsun.

Tivibuspor

Fransız yıldız Amath M’Baye ise şu ifadeleri kullandı:

Çok iyi bir sistemimiz var. Bir süredir bunu yapıyoruz. Ben 2 senedir Pınar Karşıyaka’dayım ve birlikte birçok maç kazandık. Birbirimize güveniyoruz ve tecrübeliyiz. Bu bile bizim yaptıklarımızın bir kanıtı. Bence bu meseleyi kişisel aldık. Onların bu eşleşmeyi istediğini ve bu eşleşmeden mutlu olduğuna dair şeyler okumuştuk. Biz de bunu kişisel aldık. Kimse bize karşı oynamaktan mutlu olmamalı. Biz hırslıyız. Gidip bizim olanı alıyoruz ve bunu iyi bir şekilde yapıyoruz. Bu maçta da böyle yaptık. Maç içerisinde hiç endişelenmedik. Ritim bulmayı bekledik. Bazı aptalca top kayıpları yaptım ama bunlar mental hatalardı. Maç içerisinde bu durumu çözdük ve bu da bizi galibiyete taşıdı. Yarı finalde farklı bir takım ve sistemle eşleşeceğiz. Umarım yine kazanırız. Burada özgürlüğümüz var ve tecrübeliyiz. Rakibimiz de Final için oynayacak. Heyecanlıyım.

Tivibuspor

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Muğla Deplasmanından Son Nefeste Çıkabildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum …