Güncel Haberler

İDDİA: Walkup Gelecek Sezon Milano Forması Giyecek!

29 yıl sonra ilk kez Turkish Airlines Euroleague‘de Final Four bileti kapma baiarısı gösteren Olimpia Milano, yeni sezonun transfer çalışmalarına da şimdiden başladı.

İtalya kaynaklı bir çok haber sitesine göre Milano bu yaz Zalgiris Kaunas‘dan ayrılacak olan Thomas Walkup ile minimum 2 yıllık bir kontrat konusunda prensip anlaşmasına vardı.

Birleşik Amerikalı guard ile Olympiakos ve Maccabi Tel Aviv de ilgileniyorlardı.

1.93 metre boyunda olan 28 yaşındaki Walkup bu sezon Euroleague sahnesinde 34 maçta ortalama 24.1 dakika süre alırken 8.2 sayı, yüzde 37.1 3sayı, 3.0 ribaund, 4.5 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Güçlü fiziği ve deliciliğiyle ön plana çıkan bir guard olan Walkup, her geçen gün üçlük ve orta mesafe şutlarını da geliştiriyor. Hücumda her ne kadar asıl görevi organizasyon olsa da ondan skor katkısı aldığı maçlarda Zalgiris hücumlarının oldukça rahatladığını gördük. Üstün saha görüşü ve pas yetenekleriyle beraber Litvanya ekolünün temelini oluşturan tepe ikili oyunlarında da tam bir uzman oldu. İşin savunma tarafında da çok önemli artılara sahip. 1, 2, 3 numaralı pozisyonların tamamını güçlü fiziği ve çabuk ayakları ile savunabiliyor. Bu nedenle de koç Schiller için bu sezon tam bir jokerdi ve tartışmasız savunmanın da lideriydi. Diğer taraftan artık Zalgiris’deki misyonunu doldurduğunu düşünüyorum. Belki sürelerinin biraz daha azalabileceği, alternatif guard olacağı ama bir seviye yukarıda olan bir takıma gitme vakti geldi.

Genelde sahada çift guardla kalmayı seven koç Messina’nın sisteminde önemli bir rol alacağını tahmin ediyorum. Hem 2 numarada hem de 1 numarada yer alabilecek olması eğer kadroda karlılarsa Punter, Delaney, Rodriguez üçlüsünden herhangi biriyle süreleri paylaşabilecek bir isim. Diğer taraftan Bayern serisinde de gördüğümüz üzere Baldwin gibi fizikli guardları savunmada zorlanabiliyorlardı. Walkup bu alanda da çok pozitif katkı verebilecek, değerli bir savunmacı kesinlikle. Artık zirveye oynayan, daha yüksek hedefleri olan bir takıma gitmek istediği bilinen Walkup için de bu pozisyonda açığı olan Milano için de kazan-kazan transferi olru.

https://youtu.be/r8JDVyqaVys

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …