Güncel Haberler

Morgan Liderliğindeki Kaf-Kaf, Nymburk’u Geçip Yarı Finale Yükseldi

FIBA Şampiyonlar Ligi Final 8 turnuvası çeyrek final maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka Morgan’ın etkili oyunu eşliğinde Nymburk‘u 73-84’lük skorla geçerek adını yarı finale yazdırdı ve Zaragoza’nın rakibi oldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Kaf-Kaf’da Raymar Morgan 18 sayı, 16 ribaund, 3 asist ile maçın yıldızı olurken, Amath M’Baye 20 sayı, 5 ribaund, Sek Henry 19 sayı, 5-9 3sayı, 5 ribaund, 2 asist ve Metecan Birsen 12 sayı, 13 ribaund, 3 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Nymburk cephesinde ise Hayden Dalton 14 sayı, 7 ribaund ile en skorer isim olurken, Vojtech Hruban 12 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Stephen Zimmerman 11 sayı, 10 ribaund, Jerrick Harding 11 sayı, 3 ribaund, 2 asist ve Retin Obasohan 10 sayı, 5 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Maça Hruban’ın etkili oyunuyla özellikle hücumda iyi başlayan taraf Çekya temsilcisi oldu. Biz de ona M’Baye ile karşılık vererek maça ortak olduk geç kalmadan. Maçın ilk 3 dakikası geride kalmışken Kennedy talihsiz bir sakatlık geçirerek kenara geldi. Çekişmenin ve temponun üst seviyede olduğu ilk çeyreğin sonunda Nymburk’un 24-22’lik üstünlüğü vardı.

İkinci çeyrekle beraber temsilcimiz beklenen reaksiyonu verdi. Obasohan ve kenardan gelen Harding ile sürekli potaya atak eden rakibimiz karşısında Morgan’ın çemberi çok iyi koruması ve yaptığı bloklar tüm takımı ateşledi. Taylor hücumda hem kendi agresif oynayarak skora katkı verdi hem de asistleriyle Morgan’ı hücumda da verimli kullandı. Hücumda zaman zaman teklediğimiz, tam randımanlı oynamadığımız devreyi yine de sadece 3 sayı farkla, 41-38 geride kapattık.

İkinci yarıya ise Henry’nin müthiş performansı ile başladık. Tecrübeli skorer sazı tam anlamıyla eline aldı, üçlükler ve basket faullerle ritmini bulana Henry, temsilcimizin uzun bir süre önde kalmasını sağlasa da rotasyona gidilince farkı koruyamadık maalesef. Nymburj maça ortak olurken Metecan’ın son saniye üçlüğü sayesinde son çeyreği 1 sayı ile de olsa önde girdik.

Son çeyreğe de yüksek enerjili bir başlangıç yaptı Kaf-Kaf. Yunus Emre ve Metecan’dan gelen üst üste 5 sayı kritikti. Nymburk adına da Dalton devreye girdi bulduğu kritik üçlük ve pota altı sayılarıyla takımını ayakta tuttu, üstünlük sürekli el değiştirmeye başladı. Önce çizgiye giden Taylor hata yapmadı ve 71-73 temsilcimizi öne geçirdi. Sonra Morgan çaldığı topu smaçla bitirdi ve farkı 5 sayıya çıkartan temsilcimiz kalan sürede de Nymburk’un yaklaşmasına izin vermedi ve kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Ligin en iyi hücum takımlarından biri olan Nymburk’u sadece 73 sayıda tutan Kaf-Kaf bir kez daha savunma basketbolunun en başarılı temsilcilerinden biri olduğunu gösterdi. Özellikle 3. çeyrekte yapılan nefis savunma ve onları sadece 14 sayıda tutmamız galibiyetin temel faktörüydü. Ayakta alkışlanacak seviyede başarılı bir savunma yaptık. Bir kez daha koç Sarıca başta olmak üzere tüm takımı yürekten kutluyorum. Artık sırada Zaragoza’da var.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …