Güncel Haberler

Bayern, Trinchieri’nin Eski Öğrencisi ile İlgileniyor!

Turkish Airlines Euroleague‘de tarihinde ilk kez play-off oynama başarısı gösteren FC Bayern Munich, gelecek sezonun yapılanmasına da şimdiden başladı.

Mozzart Sport’un haberine göre geçtiğimiz sezon koç Trinchieri’nin Partizan‘da birlikte çalıştığı Sırp guard Ognjen Jaramaz ile ilgileniyorlar.

2017 yılında Knicks tarafından draft edilmiş olan Sırp guardın Partizan ile kontratı bu yaz sona eriyor.

25 yaşında olan 1.93 metre boyundaki Jaramaz bu sezon EuroCup sahnesinde 11 maçta görev alırken ortalama 9.5 sayı, 2.6 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Sırp combo guard sürati ve deliciliği ile ön plana çıkan, çalışkan bir oyuncu. En fazla öne çıkan özelliği ise sürati. Hem yarı sahada potaya çabuk ilk adımı ile çok iyi gidebiliyor hem de tam sahada hem hızlı hücumlar da hem de geçiş hücumlarında etkili bir silah bu sayede. Sahada olduğu anlarda enerjisi, yüksek motoru ve süratiyle takımı hareketlendiren, özellikle kenardan geldiği anlarda bu alanda daha fazla fark yaratan bir guard. Zıplama yeteneği artı atletizmi onu penetreler sonrası da patlayıcı bir bitiriciye dönüştürüyor. İşin savunma tarafında da çabuk bacakları ve yanal hareketliliği sayesinde rakip takımların skorerlerini durdurabilen, bu konuda öne çıkan bir isim. Savunmadaki bu agresif ve mobil oyununa rağmen kendisini gereksiz faullerden de korumayı biliyor. Oyunu iyi okuyan, pas aralarını kovalayarak çaldığı toplarla açık alandaki etkinliğini birleştirip takımına savunma odaklı hızlı hücum sayıları kazandıran bir isim. İkili oyunlarda bu sezon organizatör olarak da iyi işlere imza attı, devrilen uzunları artık daha iyi asistliyor, bu da hücumdaki silahlarından biri oldu.

Gelelim eksilerine. Her ne kadar bu sezon kendisini daha fazla geliştirmiş olsa halen hücumda sınırlı bir oyuncu. Özellikle 3 sayı yüzdesi endişe verici, halen bu alanda sıkıntılı, EuroCup sahnesinde sadece %27.7 ile oynadı bu sezon. Bunun temel nedenlerinden biri de şut seçimleri. Potaya gitme ve orta mesafe ya da dış şutlar konusunda karar verme konusunda çok gelişime ihtiyacı var. Savunmada oyunu okuduğu gibi hücumda aynı şekilde okuyamıyor. Bu da onun tercih hataları yapmasını sağlıyor. Şutlar bu durumda olunca potaya gittiği pozisyonlar ve açık alanda bulduğu sayılarla sadece katkı verebiliyor takımına. Aslında top tekniği iyi ama yön değiştirmeler konusunda henüz yeterli seviyede değil, bu da onun birebirlerde sadece süratini kullanarak potaya gidebilmesini sağlıyor, silahlarını daraltıyor. Hücumdaki sınırlı silahları ve zaman zaman gereksiz zorlamaları onun basit top kayıpları yapmasına neden oluyor. Son olarak zıplama yeteneğine rağmen ribaundlarda zayıf bir isim. Fiziksel olarak iyi durumda olmamasıyla beraber pota altı mücadelelerinde sorun yaşayan, fizikli guardların onu sırtına alıp üstünlük kurabileceği bir guard.

Açıkçası Jaramaz’ın bir Euroleague oyuncusu olmadığını ve kendisini çok hızlı, iyi bir şekilde geliştiremezse de Bayern’e katkı vermesinin zor olacağını düşünüyorum. Kenardan gelerek takıma oyunun iki alanında da enerji katabilir ama sınırlı silahları var ve bu da Euroleague seviyesinde takımı eksik bırakma dezavanjlı konuma sokabilir. Özellikle fiziksel durumunun 2 numara için yetersiz kalması, 1 numaranın sahip olması gereken organizatör yeteneklerine de sahip olmaması sıkıntılı.

https://www.youtube.com/watch?v=cG7nCiFszXc

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …