Güncel Haberler

Panathinaikos’un Gündeminde Perry Var!

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Panathinaikos, hem bu sezon Yunanistan Ligi play-off maçlarında kullanmak hem de gelecek sezonun kadrosunda yer vermek için bir guard arayışında.

Eurohoops’da yer alan habere göre Yeşiller’in gündemindeki isim ise Cedevita Olimpija ile iyi bir sezon geçiren ama takımını Adriyatik Ligi’nde play-off’lara taşıyamayan Kendrick Perry.

İddiaya göre Cedevita’nın play-off’lara kalamasa da Perry’i sezon içerisinde bırakmak istemiyor, bu nedenle de Pana’nın tekligini reddetmesi bekleniyor.

28 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu bu sezon 7DAYS EuroCup’da 16 maçta göre alırken 16.1 sayı, 3.1 ribaund, 6.1 asist istatistikleriyle adından sıkça söz ettirdi ama takımı ile Top 16 turunda veda etti.

Perry Avrupa kariyerine Macaristan’da Kormend’de başlamış sonrasında sırasıyla Karpos Sokoli (Makedenonya), Szolnoki (Macaristan), Nizhny Novgorod, Metropolitan Levallois ve Mega SoccerBet takımlarında forma giymişti.

EDİTÖR YORUMU:

Perry, Novgord’da geçirdiği sezonun ardından dizinden bir sakatlık geçirmişti ama sonrasında çabuk toparlandı, bu ciddi sakatlığı atlattı ve tekrar EuroCup sahnesinde Cedevita formasıyla bu seviyenin elit guardları arasına adını yazdırmayı başardı. Öncelikle en önemli artısı tabiki çabukluğu ve açık alanda, yüksek tempodaki etkinliği. Tek başına tüm sahayı geçerek hızlı hücumları başlatan ve sayıyla bitiren isim oluyor genelde. Diğer taraftan yarı sahada etkili bir delici, alan bulduğunda direkt potaya giden, patlayıcı bir bitirici. Potaya gidişlerde sadece iyi bir bitirici değil aynı zamanda pasör özellikleri de üst seviyede olan bir guard, saha görüşü ve tercihleri iyi seviyede. Ne zaman penetre edip ne zaman şu atacağını, hangi pozisyonlarda şut atabileceğini biliyor. Şut demişken dribbling üstü hem yay gerisinden hem de orta mesafeden önemli bir tehditi var, bu da savunulması daha zor bir silah yapıyor elbette. Savunma tarafında işini iyi yapan, agresif topa baskı konusunda önemli bir silah, rakp guardların hayatını zorlaştırdığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Oyunun bu taraftaında da savaşmaktan, enerjisini sonuna kadar kullanmaktan çekinmemesi, çaldığı toplarla takımını hızlı hücumlara çıkarması önemli artıları. Ayrıca çabukluğu ve sezgileri sayesinde perdelere de kolay takılmayan bir guard.

Gelelim eksilere. Dribbling üstünden iyi bir şutör olsa da ceza atışlarında, yani yakala at pozisyonlarında orta halli. Özetle 3 sayı gerisinden istikrarsız bir şutör, maç içinde de iniş-çıkışları çok oluyor. Ayrıca potaya gittiği pozisyonlarda eğer temas alırsa bitiricilik yüzdesi düşüyor, fiziksel anlamda temas sonrası dengeyi koruyabilecek seviyede değil. Trafiğin içine girdiğinde, boyalı alanda zorlanıyor. Savunma tarafında ise zaman zaman sezgilerine gereksiz güvenen bir isim, ikili sıkıştırmalar için savunmayı riske edip rotasyonlarda sorun çıkarabiliyor, basit faullerle de başı belaya girebiliyor. Birebir savunmada da sorun yaşayabiliyor, top tekniği yüksek guardlar onu ekarte edebiliyorlar fazla zorlanmadan. Fiziksel özellikle onun savunmadaki dezavantajlarından biri, ayrıca EuroCup seviyesinde bile daha bu sezon ilk kez oynadı, yani Euroleague gibi üst seviyeler için tecrübe anlamında da sorun yaşayabilecek bir isim. Bu durumda savunmada daha çok ön plana çıkabilir.

Özetle Perry, hücumda değerli bir silah ve hem takımın skor yüküne katkı verebilecek hem de organizasyon anlamında asistleri ile derleyip toplayabilecek bir isim. Ancak savunmadaki soru işaretleri ve fiziksel dezavantajları ile Euroleague seviyesinde zorlanabileceğini düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=b9jDSMDJn24

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …