Güncel Haberler

Alperen’i Hangi Milli Takımlarda İzleyeceğiz?

Beşiktaş Icrypex‘in genç yıldızı Alperen Şengün, bu sezon ING Basketbol Süper Ligi’nde nefis peformanslara imza attı ve tabiki NBA gözlemcilerinin gözleri üstünde.

Hatta geçtiğimiz günlerde hem The Athletic hem de ESPN gibi ABD’nin önde gelen basın organları 18 yaşındaki uzun hakkında detaylı analiz yazıları yayınşamış, onun ilk 15 sırada hatta 6-10. sıralar arasında draft edilebileceğini belirtmişlerdi.

2021 NBA Draft’ı 29 Temmuz’da yapılacak ve Alperen’in NBA macerasına hagi takımda başlayacağı belli olacak. Ama kariyerinin bu önemli ve heyacanlı dönemi öncesi genç yıldızı milli takım formalarıyla da kritik bir dönem bekliyor. Hem A milli takım hem de alt yapı milli takımlarının koçları onu kadroda görmek isteyecekler.

Olimpiyat Elemeleri: 29 Haziran-4 Temmuz (Kanada)
U19 Dünya Şampiyonası: 3-11 Temmuz (Letonya)
U20 Avrupa Şampiyonası: 17 Temmuz-25 Temmuz (Karadağ)

Eğer A milli takımımız Olimpiyat Elemeleri’nde son güne kalacak olursa Alperen, Letonya’daki U19 Dünya Şampiyonası’nın anca 3. maçına yetişebilecek. Diğer taraftan U20 Şampiyonası’nda oynaması adına bir takvim çakışması görünmüyor ama milli takım yetkilileri büyük olasılıkla onu 2 turnuvada kullanacaklar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Beşiktaş, Denizli Deplasmanında Yettiği Kadar Oynadı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 19. hafta mücadelesinde Beşiktaş Emlakjet, konuk olduğu Yukatel Merkezefendi Belediyesi …